Volvo zet beursgang door

Volvo zal voor het eind van dit jaar naar de beurs gaan. Eigenaar Geely wil in eerste instantie 15 procent van de aandelen naar de beurs van Stockholm brengen en later ook een notering aanvragen in Hong Kong.

Dat plan wordt doorgezet omdat uit eerste indicaties blijkt dat Geely daarmee de beoogde 4,5 miljard dollar op zal kunnen halen, stelt de Financial Times. Zo’n opbrengst zou aan Volvo als geheel een prijskaartje van 30 miljard dollar hangen.

Geely kocht het destijds noodlijdende Volvo in 2010 van Ford en betaalde daar toen 1,8 miljard dollar voor. Het Chinese autobedrijf, ook groot-aandeelhouder van Daimler, zou bij de beursgang dus een forse winst op kunnen strijken.

Volvo is er sinds de overname en met steun van Geely in geslaagd een succesvolle speler in de auto-industrie te worden. Wel is het zo dat de winstmarge met 6,4 procent nog altijd zeker twee procentpunten lager ligt dan bij de concurrentie in het luxe segment.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volvo zet beursgang door - Automobielmanagement.nl

Volvo zet beursgang door

Volvo zal voor het eind van dit jaar naar de beurs gaan. Eigenaar Geely wil in eerste instantie 15 procent van de aandelen naar de beurs van Stockholm brengen en later ook een notering aanvragen in Hong Kong.

Dat plan wordt doorgezet omdat uit eerste indicaties blijkt dat Geely daarmee de beoogde 4,5 miljard dollar op zal kunnen halen, stelt de Financial Times. Zo’n opbrengst zou aan Volvo als geheel een prijskaartje van 30 miljard dollar hangen.

Geely kocht het destijds noodlijdende Volvo in 2010 van Ford en betaalde daar toen 1,8 miljard dollar voor. Het Chinese autobedrijf, ook groot-aandeelhouder van Daimler, zou bij de beursgang dus een forse winst op kunnen strijken.

Volvo is er sinds de overname en met steun van Geely in geslaagd een succesvolle speler in de auto-industrie te worden. Wel is het zo dat de winstmarge met 6,4 procent nog altijd zeker twee procentpunten lager ligt dan bij de concurrentie in het luxe segment.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding