Beursgang mogelijk voor VW’s luxe merken

De Volkswagen Groep sluit een afsplitsing en vervolgens beursgang voor de luxe merken niet uit.

Dat heeft financieel topman Frank Witter laten weten tijdens een seminar van Bloomberg. "Het is een legitieme vraag, dat zeker. Op dit moment is het echter geen prioriteit voor het management," aldus Witter. Die prioriteit ligt wel bij het verzelfstandigen en naar de beurs brengen van de vrachtautodivisie die sinds 1 september officieel werkt onder de naam Traton.

Witter spreekt niet tegen dat de volgende stap zou kunnen zijn om Lamborghini, Bugatti en Bentley samen te voegen onder de paraplu van Porsche en vervolgens op eigen benen te zetten. De groep heeft onlangs de merken binnen de organisatie al geherstructureerd en dat zou een voorloper kunnen zijn. Welke rol Audi dan in zo’n scenario speelt, is niet duidelijk. "We proberen het potentieel in de onderneming op alle mogelijke manieren te verhogen," stelde Witter in ieder geval.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Beursgang mogelijk voor VW’s luxe merken - Automobielmanagement.nl

Beursgang mogelijk voor VW’s luxe merken

De Volkswagen Groep sluit een afsplitsing en vervolgens beursgang voor de luxe merken niet uit.

Dat heeft financieel topman Frank Witter laten weten tijdens een seminar van Bloomberg. "Het is een legitieme vraag, dat zeker. Op dit moment is het echter geen prioriteit voor het management," aldus Witter. Die prioriteit ligt wel bij het verzelfstandigen en naar de beurs brengen van de vrachtautodivisie die sinds 1 september officieel werkt onder de naam Traton.

Witter spreekt niet tegen dat de volgende stap zou kunnen zijn om Lamborghini, Bugatti en Bentley samen te voegen onder de paraplu van Porsche en vervolgens op eigen benen te zetten. De groep heeft onlangs de merken binnen de organisatie al geherstructureerd en dat zou een voorloper kunnen zijn. Welke rol Audi dan in zo’n scenario speelt, is niet duidelijk. "We proberen het potentieel in de onderneming op alle mogelijke manieren te verhogen," stelde Witter in ieder geval.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding