Topman FCA geeft management al snel eigen stempel

Michael Manley, de opvolger van Sergio Marchionne als CEO van Fiat Chrysler Automobiles, komt nog voor het eind van deze maand met een eigen plan voor een nieuwe managementstructuur bij de autofabrikant.

Topman FCA geeft management al snel eigen stempel

Dat heeft bestuursvoorzitter John Elkann meegedeeld tijdens een speciale aandeelhoudersvergadering in Amsterdam. Die was nodig om de benoeming van Manley te bevestigen.

Manley was voor hij eind juli plotseling werd gepromoot tot CEO directeur van Jeep en Ram, de merken die een grote rol spelen in de eerder dit jaar nog door Marchionne zelf onthulde toekomststrategie voor FCA. "Hij wil zijn eigen stempel op de onderneming drukken en komt daarom eind deze maand met plannen voor het management," aldus Elkann, een telg uit de Agnelli-familie die ook bestuursvoorzitter is bij Ferrari. Over de voorgenomen afsplitsing van de onderdelendivisie Magneti Marelli is verder niets meegedeeld.

Topman FCA geeft management al snel eigen stempel - Automobielmanagement.nl

Topman FCA geeft management al snel eigen stempel

Michael Manley, de opvolger van Sergio Marchionne als CEO van Fiat Chrysler Automobiles, komt nog voor het eind van deze maand met een eigen plan voor een nieuwe managementstructuur bij de autofabrikant.

Topman FCA geeft management al snel eigen stempel

Dat heeft bestuursvoorzitter John Elkann meegedeeld tijdens een speciale aandeelhoudersvergadering in Amsterdam. Die was nodig om de benoeming van Manley te bevestigen.

Manley was voor hij eind juli plotseling werd gepromoot tot CEO directeur van Jeep en Ram, de merken die een grote rol spelen in de eerder dit jaar nog door Marchionne zelf onthulde toekomststrategie voor FCA. "Hij wil zijn eigen stempel op de onderneming drukken en komt daarom eind deze maand met plannen voor het management," aldus Elkann, een telg uit de Agnelli-familie die ook bestuursvoorzitter is bij Ferrari. Over de voorgenomen afsplitsing van de onderdelendivisie Magneti Marelli is verder niets meegedeeld.