Ford start online verkoop in UK

Ford is in het Verenigd Koninkrijk begonnen met de online verkoop van auto’s, een initiatief dat mogelijk ook in de rest van Europa wordt uitgerold. Het is de derde keer dat Ford online verkoop van de grond probeert te krijgen.

ford digitaal

Al twee keer eerder probeerde Ford online auto’s te verkopen in het VK, de grootste markt in Europa voor het merk. De eerste keer was in 1999 en de tweede poging volgde in 2010. Te vroeg oordeelt het merk achteraf. De verwachting is dat de markt er nu wél klaar voor is.

De auto’s kunnen worden aangeschaft op www.buy.ford.co.uk waarna ze worden afgeleverd bij de consument thuis. Een veilinghuis zorgt voor inruil van de oude auto.

Lancering van de site valt samen met de opening van een nieuwe Ford showroom in het centrum van Manchester, waar klanten via displays en met de hulp van een gastheer of gastvrouw ter plekke en op dezelfde website hun nieuwe auto kunnen configureren.

Voor de aanschaf is het mogelijk een testrit te maken bij een lokale dealer. Als het idee aanslaat overweegt Ford de online verkoop van auto’s ook elders in Europa in te voeren. 

Ford start online verkoop in UK - Automobielmanagement.nl

Ford start online verkoop in UK

Ford is in het Verenigd Koninkrijk begonnen met de online verkoop van auto’s, een initiatief dat mogelijk ook in de rest van Europa wordt uitgerold. Het is de derde keer dat Ford online verkoop van de grond probeert te krijgen.

ford digitaal

Al twee keer eerder probeerde Ford online auto’s te verkopen in het VK, de grootste markt in Europa voor het merk. De eerste keer was in 1999 en de tweede poging volgde in 2010. Te vroeg oordeelt het merk achteraf. De verwachting is dat de markt er nu wél klaar voor is.

De auto’s kunnen worden aangeschaft op www.buy.ford.co.uk waarna ze worden afgeleverd bij de consument thuis. Een veilinghuis zorgt voor inruil van de oude auto.

Lancering van de site valt samen met de opening van een nieuwe Ford showroom in het centrum van Manchester, waar klanten via displays en met de hulp van een gastheer of gastvrouw ter plekke en op dezelfde website hun nieuwe auto kunnen configureren.

Voor de aanschaf is het mogelijk een testrit te maken bij een lokale dealer. Als het idee aanslaat overweegt Ford de online verkoop van auto’s ook elders in Europa in te voeren.