Bij de verliezers spande Ford de kroon met een daling van ruim 11 procent over de hele linie en van 25 procent voor de kleinere modellen die Ford toch al uit het gamma wil halen. De gemiddelde verkoopprijs van Fords lag echter wel 1.500 dollar hoger dan vorig jaar september.

Toyota North-America meldde dat de afzet bijna zeven procent lager is uitgekomen. Zowel FCA als Toyota hebben de afgelopen maand meer auto’s in de VS verkocht dan de ‘traditionele nummer twee’ Ford. Nissan blijft het slecht doen en zag de Amerikaanse verkopen nu weer met ruim 12 procent teruglopen.

General Motors is een verhaal apart want dat maakt sinds enige tijd geen maandcijfers meer bekend. Toch zit ook GM in de hoek waar de klappen vallen want dat verkocht in het afgelopen kwartaal met bijna 700.000 exemplaren 11 procent minder auto’s op jaarbasis. GM schrijft de daling vooral toe aan het feit dat er vorig jaar door orkanen in het derde kwartaal relatief veel auto’s werden verkocht en dit jaar juist minder. GM kon de gemiddelde transactieprijs met 700 dollar opvoeren naar bijna 36.000 dollar per auto.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Bekijk de aanbieding