BMW geeft toe: Tesla Model 3 is een bedreiging

De Tesla Model 3 werd al gezien als belangrijke uitdager van de BMW 3-serie, het model is de hele markt nu flink aan het opschudden geeft ook BMW toe bij de presentatie van de Amerikaanse verkoopcijfers.

Bernhard Kuhnt, chief executive officer van BMW North America, zij deze week tegen Bloomberg: "Tesla voert de productie op en dat zet druk op het marktsegment. Tegen die achtergrond ben ik heel, heel blij dat onze verkoopcijfers in de lift zitten." De verkoop van BMW-sedans in het middensegment is dit jaar in de VS gedaald, maar in totaal verkocht het merk afgelopen maand iets meer auto’s, en dat is waar Kuhnt op doelt.

Mercedes-Benx en Lexus zagen hun verkopen wel flink teruglopen in dezelfde periode, terwijl Tesla significant meer auto’s verkocht, vooral dus door de opgevoerde productie en het feit dat men zich concentreert op het afleveren van auto’s in de VS en Canada. Eerder deze week bevestigde Tesla productie van 53.000 auto’s van het type Model 3 en er zijn er nog meer afgeleverd.

De BMW 3-serie wordt tegelijkertijd gezien als een van de grootste verliezers met de opkomst van de Model 3. Volgens Tesla staat de 3-serie zelfs in de top 5 van meest ingeruilde auto’s van Model 3 kopers. BMW geeft nu ook toe de druk van Tesla te voelen.

BMW geeft toe: Tesla Model 3 is een bedreiging - Automobielmanagement.nl

BMW geeft toe: Tesla Model 3 is een bedreiging

De Tesla Model 3 werd al gezien als belangrijke uitdager van de BMW 3-serie, het model is de hele markt nu flink aan het opschudden geeft ook BMW toe bij de presentatie van de Amerikaanse verkoopcijfers.

Bernhard Kuhnt, chief executive officer van BMW North America, zij deze week tegen Bloomberg: "Tesla voert de productie op en dat zet druk op het marktsegment. Tegen die achtergrond ben ik heel, heel blij dat onze verkoopcijfers in de lift zitten." De verkoop van BMW-sedans in het middensegment is dit jaar in de VS gedaald, maar in totaal verkocht het merk afgelopen maand iets meer auto’s, en dat is waar Kuhnt op doelt.

Mercedes-Benx en Lexus zagen hun verkopen wel flink teruglopen in dezelfde periode, terwijl Tesla significant meer auto’s verkocht, vooral dus door de opgevoerde productie en het feit dat men zich concentreert op het afleveren van auto’s in de VS en Canada. Eerder deze week bevestigde Tesla productie van 53.000 auto’s van het type Model 3 en er zijn er nog meer afgeleverd.

De BMW 3-serie wordt tegelijkertijd gezien als een van de grootste verliezers met de opkomst van de Model 3. Volgens Tesla staat de 3-serie zelfs in de top 5 van meest ingeruilde auto’s van Model 3 kopers. BMW geeft nu ook toe de druk van Tesla te voelen.