De Initial Public Offering IPO ofwel beursintroductie van Uber Technologies zou daarmee de grootste zijn die tot nu toe heeft plaatsgevonden. Ter vergelijking: toen General Motors na de financiële crisis opnieuw een beursnotering kreeg hing daar een prijskaartje aan van 18 miljard dollar.

De waardering die de banken Uber nu geven ligt weer aanzienlijk hoger dan de 77 miljard dollar die werd genoemd toen Toyota een half miljard dollar in het taxiritten-bedrijf investeerde. CEO Dara Khosrowshahi heeft vorige maand nog gezegd dat Uber op koers ligt om in 2019 een beursnotering aan te vragen. Hij voegde daar echter wel aan toe dat de marktomstandigheden dan wel gunstig moeten zijn. Vorige week nog blies Lease Plan de beursgang af omdat de koersen de laatste tijd scherp zijn gedaald.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding