Het nieuwe fusiebedrijf Magneti Marelli CK Holdings wordt de zevende onafhankelijke fabrikant van auto-onderdelen ter wereld met een gezamenlijke omzet van meer dan 15 miljard euro. Samen hebben de bedrijven rond de 200 fabrieken en ontwikkelingscentra in de hele wereld. "De combinatie is een beslissende stap naar de strategische ambitie van beide ondernemingen om een leidende tier-one leverancier met een wereldwijde dekking te worden," verklaart FCA.  

Afnamecontract

CEO Mike Manley spreekt ook van ‘de ideale combinatie’. FCA zelf zal met name voor wat de activiteiten in Italië betreft een afnamecontract tekenen met Magneti Marelli CK Holdings om de werkgelegenheid te garanderen. FCA en CK Holdings hopen de deal in de eerste helft van volgend jaar af te ronden maar moeten nog wel goedkeuring krijgen van de concurrentiediensten in een aantal landen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding