Somberheid slaat toe bij Daimler

Daimler heeft weer een winstwaarschuwing uitgeven, al de tweede keer dit jaar. Door de oplopende kosten voor de dieselproblemen, de handelsproblemen maar ook mogelijke ingrepen wegens het gebruik van het verboden aircogas R134a en daarbij ook nog dalende verkopen van bestelwagens en minder vraag naar bussen komt de winst dit jaar aanzienlijk lager uit dan over 2017.

Somberheid slaat toe bij Daimler

Over het derde kwartaal lag de winst (EBIT) volgens voorlopige cijfers met 2,488 miljard euro al 27 procent lager dan een jaar eerder. Bij Mercedes-Benz personenauto’s daalde de winst met 34 procent terwijl de bestelwagendivisie zelfs op 93 miljoen verlies uit kwam terwijl vorig jaar nog 214 miljoen winst werd gedraaid. Alleen de truckdivisie doet het nog goed met een 40 procent hogere winst van 850 miljoen.

Opmerkelijk feit is ook dat de kasstroom bij de industriële activiteiten – dus exclusief de financiële tak – op 60 miljoen negatief uitkwam terwijl in het derde kwartaal vorig jaar nog ruim 5,7 miljard euro overbleef. CEO Dieter Zetsche geeft in het vervroegd gepubliceerde kwartaalbericht nog geen verdere toelichting op de cijfers. Een paar weken geleden kwam ook BMW met een winstwaarschuwing terwijl de Volkswagen Groep al eerder meedeelde dat de resultaten in deze laatste maanden van het jaar tegen zullen vallen.

Somberheid slaat toe bij Daimler - Automobielmanagement.nl

Somberheid slaat toe bij Daimler

Daimler heeft weer een winstwaarschuwing uitgeven, al de tweede keer dit jaar. Door de oplopende kosten voor de dieselproblemen, de handelsproblemen maar ook mogelijke ingrepen wegens het gebruik van het verboden aircogas R134a en daarbij ook nog dalende verkopen van bestelwagens en minder vraag naar bussen komt de winst dit jaar aanzienlijk lager uit dan over 2017.

Somberheid slaat toe bij Daimler

Over het derde kwartaal lag de winst (EBIT) volgens voorlopige cijfers met 2,488 miljard euro al 27 procent lager dan een jaar eerder. Bij Mercedes-Benz personenauto’s daalde de winst met 34 procent terwijl de bestelwagendivisie zelfs op 93 miljoen verlies uit kwam terwijl vorig jaar nog 214 miljoen winst werd gedraaid. Alleen de truckdivisie doet het nog goed met een 40 procent hogere winst van 850 miljoen.

Opmerkelijk feit is ook dat de kasstroom bij de industriële activiteiten – dus exclusief de financiële tak – op 60 miljoen negatief uitkwam terwijl in het derde kwartaal vorig jaar nog ruim 5,7 miljard euro overbleef. CEO Dieter Zetsche geeft in het vervroegd gepubliceerde kwartaalbericht nog geen verdere toelichting op de cijfers. Een paar weken geleden kwam ook BMW met een winstwaarschuwing terwijl de Volkswagen Groep al eerder meedeelde dat de resultaten in deze laatste maanden van het jaar tegen zullen vallen.