Die goede cijfers zijn te danken aan Model 3. Daarvan zijn er gemiddeld 4.300 per week van de band gerold, nog niet de volle 5.000 die topman Elon Musk graag zou zien maar het komt wel steeds dichter in de buurt. Musk kon daarom met vertrouwen de komst van een goedkopere versie aankondigen, hoewel dat nog niet de 35.000 dollar auto is waar velen op zitten te wachten. In de fabriek in Fremont lijken de meeste problemen die Tesla de afgelopen tijd zo parten speelden nu wel onder controle. Zo waren er een derde minder uren nodig om een Model 3 te bouwen dan in het tweede kwartaal. Om de productie verder te stroomlijnen komen er minder opties voor het interieur voor Model S en Model X.

Musk beloofde bij de toelichting op de cijfers ook dat Tesla vanaf nu winstgevend zal zijn, misschien met uitzondering van kwartalen wanneer er veel terugbetaald moet worden op de uitstaande leningen. "Dit kwartaal is historisch geweest in het bestaan van Tesla, we hebben meer auto’s afgeleverd dan in heel 2017," zei hij trots. Hij vertelde daarbij dat een aantal klanten als vrijwilliger nieuwe auto’s hebben afgeleverd om zo de logistieke flessenhals die daarbij dreigde te ontstaan wat te verlichten. "Dat is werkelijk verbazend, ik word daar een beetje stil van."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding