General Motors draait overal uitstekend, ook in China waar het ondanks de moeilijke marktomstandigheden toch een record omzet wist neer te zetten. GM China verkocht met 836.000 eenheden tien procent meer auto’s en wil het momentum vasthouden door deze tweede helft van het jaar tien nieuwe of vernieuwde modellen op de markt te zetten. Op de Noord-Amerikaanse thuismarkt werden rond de 700.000 auto’s verkocht. Daarbij profiteert GM vooral van hogere verkoopprijzen voor de grote pick-up trucks en crossovers (SUV’s). Die prijzen lagen met gemiddeld 38.000 dollar weer 800 dollar per auto hoger dan een jaar eerder en 4.000 dollar boven het gemiddelde in de autosector.

Tegenvallende resultaten 

Alleen in Zuid-Amerika moet GM voorlopig nog tegenvallende resultaten melden. Verder hoopt GM Cruise, de autonoom-rijden tak waar recentelijk ook Honda partner van is geworden volgend jaar daadwerkelijk de eerste auto’s op de weg te brengen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding