Vroegere baas Opel waarschuwt oud-collega’s voor EV-toekomst

De vroegere baas van Opel, Karl-Thomas Neumann, denkt dat de Duitse auto-industrie er niet in zal slagen om op een succesvolle manier de overgang naar elektrische auto’s te maken. “De topmensen van de Duitse autobranche zouden niet voortdurend moeten roepen dat de toekomst elektrisch is,” aldus Neumann, nu directeur van de Californische elektro start-up Evelozcity.

Volgens Neumann dragen de CEO’s van de grote Duitse autofabrikanten de verantwoordelijkheid voor honderdduizenden arbeidsplaatsen en voor miljarden investeringen in bestaande fabrieken. "Het is zeer, zeer moeilijk om de hele dag erg efficiënt te zijn en je oude onderneming met volle toewijding te leiden en dan ’s avonds om vijf uur over te schakelen om Start-Up Ondernemer te spelen."

Start-up benadering

De ex-baas van Opel, die opstapte toen dat bedrijf werd overgenomen door PSA, raadt zijn vroegere collega’s aan nieuwe bedrijven en merken op te zetten die ook strikt gescheiden dienen te zijn van hun ‘oude’ zaken. De daarbij beschikbaar gestelde middelen moeten ook in een ‘start-up’ benadering ingezet worden. "In werkelijkheid is het erg verstorend. Het zal de bestaande industrie compleet vernietigen." Neumann heeft overigens geen enkele twijfel dat elektromobiliteit de toekomst heeft. Zijn eigen bedrijf Evelozcity wil in 2021 de eerste eigen modellen op de markt hebben.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Vroegere baas Opel waarschuwt oud-collega’s voor EV-toekomst - Automobielmanagement.nl

Vroegere baas Opel waarschuwt oud-collega’s voor EV-toekomst

De vroegere baas van Opel, Karl-Thomas Neumann, denkt dat de Duitse auto-industrie er niet in zal slagen om op een succesvolle manier de overgang naar elektrische auto’s te maken. “De topmensen van de Duitse autobranche zouden niet voortdurend moeten roepen dat de toekomst elektrisch is,” aldus Neumann, nu directeur van de Californische elektro start-up Evelozcity.

Volgens Neumann dragen de CEO’s van de grote Duitse autofabrikanten de verantwoordelijkheid voor honderdduizenden arbeidsplaatsen en voor miljarden investeringen in bestaande fabrieken. "Het is zeer, zeer moeilijk om de hele dag erg efficiënt te zijn en je oude onderneming met volle toewijding te leiden en dan ’s avonds om vijf uur over te schakelen om Start-Up Ondernemer te spelen."

Start-up benadering

De ex-baas van Opel, die opstapte toen dat bedrijf werd overgenomen door PSA, raadt zijn vroegere collega’s aan nieuwe bedrijven en merken op te zetten die ook strikt gescheiden dienen te zijn van hun ‘oude’ zaken. De daarbij beschikbaar gestelde middelen moeten ook in een ‘start-up’ benadering ingezet worden. "In werkelijkheid is het erg verstorend. Het zal de bestaande industrie compleet vernietigen." Neumann heeft overigens geen enkele twijfel dat elektromobiliteit de toekomst heeft. Zijn eigen bedrijf Evelozcity wil in 2021 de eerste eigen modellen op de markt hebben.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding