Dat beeld schetst dr Elmar Degenhart, CEO van de Duitse banden en -technologiefabrikant Continental. Ondanks al die verstoringen is zijn bedrijf er in geslaagd de omzet in het laatste kwartaal met een kleine procent op te voeren naar bijna 10,8 miljard euro. De brutowinst zakte echter met 18 procent in naar 852 miljoen waardoor de marge ook scherp daalde van 9,7 naar 7,9 procent. In de eerste negen maanden van dit jaar kwam er, ondanks de neergang, voor bijna 30 miljard euro aan opdrachten binnen wat nagenoeg hetzelfde niveau is als een jaar eerder. Opmerkelijk daarbij is dat Continental wel een goede 10.000 werknemers aantrok en daarmee per eind september wereldwijd 244.582 mensen in dienst had. Degenhart heeft eerder deze zomer de winstverwachting fors naar beneden bijgesteld en denkt nu die lagere cijfers wel te kunnen realiseren.