Opel bestrijdt stelselmatig dat er in haar auto’s sjoemelsoftware is toegepast maar het KBA stelt even stelselmatig dat dat juist wél het geval is. De Duitse dienst verordonneerde daarom een maand geleden dat Opel rond de 96.000 auto’s moet terugroepen, waarvan 32.000 in Duitsland zelf.

De terugroepactie betreft dieselversies van de modellen Insignia, Cascade en Zafira die zijn gebouwd tussen 2013 en 2017. Volgens KBA is vastgesteld dat er ‘ontoelaatbare uitschakelinstallaties’ in die auto’s zitten waardoor ze bij het rijden te veel stikstofoxide uitstoten.

KBA voegt daar aan toe dat 23.000 auto’s al op vrijwillige basis zijn hersteld. "De fabrikant wordt opgedragen die al voor de vrijwillige maatregelen vrijgegeven verbeteringsingrepen onverminderd op alle betrokken voertuigen toe te passen teneinde de illegale afschakelinstallaties uit deze auto’s te verwijderen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding