Duitse VW-fabrieken schakelen over op bouw EV’s

Volkswagen gaat nog twee Duitse fabrieken, die in Emden en Hannover, ombouwen voor de bouw van elektrische voertuigen. Eerder al werd bekend dat een fabriek in Zwickau ook alleen maar EV’s gaat maken.

Voor de vestigingen in Emden en Hannover heeft Volkswagen eerder een baangarantie tot 2028 afgesproken met de bonden. Tijdelijke arbeidskrachten krijgen echter geen vast contract meer aangeboden maar kunnen wel een baan krijgen in Porsche-fabrieken in Zuffenhausen, Ludwigsburg en Sachsenheim.

Schone mobiliteit 

CEO Herbert Diess: "We voeren ons elektrische offensief consistent uit. We sturen ons bedrijf in de richting van schone mobiliteit. Op deze manier garanderen we duurzame vooruitzichten voor de toekomst van de twee fabrieken." Emden en Hannover worden daarbij samen met Zwickau model-fabrieken voor Duitsland. Emden gaat exclusief elektrische voertuigen bouwen vanaf 2022 terwijl in Hannover vermoedelijk in hetzelfde jaar de eerste elektrische ID.Buzz-bestelwagens van de band kunnen rollen maar dan nog wel tegelijkertijd met conventioneel aangedreven voertuigen. Modellen die momenteel nog in die twee fabrieken worden gebouwd worden stapsgewijs verplaatst naar andere vestigingen. De besluiten passen in de plannen grootschalige verdeling van modellen over de verschillende vestigingen dat vrijdag op tafel ligt bij de Raad van Toezicht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Duitse VW-fabrieken schakelen over op bouw EV’s - Automobielmanagement.nl

Duitse VW-fabrieken schakelen over op bouw EV’s

Volkswagen gaat nog twee Duitse fabrieken, die in Emden en Hannover, ombouwen voor de bouw van elektrische voertuigen. Eerder al werd bekend dat een fabriek in Zwickau ook alleen maar EV’s gaat maken.

Voor de vestigingen in Emden en Hannover heeft Volkswagen eerder een baangarantie tot 2028 afgesproken met de bonden. Tijdelijke arbeidskrachten krijgen echter geen vast contract meer aangeboden maar kunnen wel een baan krijgen in Porsche-fabrieken in Zuffenhausen, Ludwigsburg en Sachsenheim.

Schone mobiliteit 

CEO Herbert Diess: "We voeren ons elektrische offensief consistent uit. We sturen ons bedrijf in de richting van schone mobiliteit. Op deze manier garanderen we duurzame vooruitzichten voor de toekomst van de twee fabrieken." Emden en Hannover worden daarbij samen met Zwickau model-fabrieken voor Duitsland. Emden gaat exclusief elektrische voertuigen bouwen vanaf 2022 terwijl in Hannover vermoedelijk in hetzelfde jaar de eerste elektrische ID.Buzz-bestelwagens van de band kunnen rollen maar dan nog wel tegelijkertijd met conventioneel aangedreven voertuigen. Modellen die momenteel nog in die twee fabrieken worden gebouwd worden stapsgewijs verplaatst naar andere vestigingen. De besluiten passen in de plannen grootschalige verdeling van modellen over de verschillende vestigingen dat vrijdag op tafel ligt bij de Raad van Toezicht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding