De omzet van 53,8 miljoen euro betekent de sterkste maand in de bedrijfsgeschiedenis en 34 procent meer dan in oktober 2017. "Wij staan in elk opzicht veelzijdig en flexibel in de markt, en dat werpt zijn vruchten af", benadrukt Ernst Prost. Onze verkoop bedient dan ook vele distributiekanalen. En wij voeren een bijzonder uitgebreid assortiment producten. "Je mag niet op maar één paard zetten, de vraag naar bepaalde producten kan immers plotseling wegvallen."

Onderdeel van het pakket maatregelen is de verdere uitbouw van de export. De onderneming vertoont weliswaar nog groei op de eigen thuismarkt, deze groei is hier echter alleen nog door verdringing mogelijk. Andere regio’s en landen hebben veel meer potentieel te bieden. Zelfs in Mali verkoopt het bedrijf zijn producten, en in Jemen. „In de luwte van de oorlog is er ook nog zoiets als een normaal leven", legt Prost uit.

Meer record-maandomzetten zijn natuurlijk welkom dit jaar, maar we rekenen er niet mee. "Over het algemeen behalen we in november en in december eerder een matig resultaat", weet de bedrijfsleider te vertellen. Toch heeft hij er alle vertrouwen in, dat er net als vorig jaar aan het einde van het jaar weer een half miljard Euro aan omzet in de boeken is bijgeschreven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding