De VS dreigen een extra heffing van 25 procent op uit Europa aangevoerde auto’s te leggen nu een tijdelijke adempauze in de handelsoorlog binnenkort afloopt.

Trump bekijkt deze week wat de uitkomsten zijn van het door hem gelaste onderzoek door het ministerie voor handel naar de bestaande handelspraktijken met de EU. Als blijkt dat de invoer van personenauto’s ‘een bedreiging vormt voor de nationale veiligheid’ dan heeft de president een reden om heffingen op te leggen. Hij lijkt echter te spelen met de gedachte daar voorlopig maar van af te zien hoewel dat bij hem nooit helemaal zeker is. De drie grote autofabrikanten Volkswagen Groep, BMW en Daimler hebben zich al bereid verklaard over een soort ‘uitruil’ van maatregelen te praten, meldt Handelsblatt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding