Renault onderzoekt financiële perikelen Ghosn

Renault gaat intern onderzoeken of er ook daar iets fout is gegaan met de beloningen van CEO Carlos Ghosn. Ook kijkt het Franse autobedrijf bij die audit naar eventuele andere financiële misstanden.

"Het nieuwe bestuur van Renault heeft een audit gelanceerd over de kwesties van de beloning en misbruik van voorzieningen om vast te stellen dat we niets moeilijks of gevoeligs zouden kunnen vinden," verwoordt minister van economische zaken Bruno le Maire die de Franse staat als grootaandeelhouder vertegenwoordigt. De audit wordt uitgevoerd met volledige steun van de staat en moet binnen enkele dagen afgerond zijn.

Ghosn wordt er bij Nissan onder meer van beschuldigd dat hij jarenlang een te laag salaris heeft laten publiceren. Vermoedelijk gaat het daarbij om ‘uitgestelde’ beloning die Ghosn pas zou ontvangen als hij als bestuursvoorzitter van Nissan zou aftreden, is inmiddels gebleken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Renault onderzoekt financiële perikelen Ghosn - Automobielmanagement.nl

Renault onderzoekt financiële perikelen Ghosn

Renault gaat intern onderzoeken of er ook daar iets fout is gegaan met de beloningen van CEO Carlos Ghosn. Ook kijkt het Franse autobedrijf bij die audit naar eventuele andere financiële misstanden.

"Het nieuwe bestuur van Renault heeft een audit gelanceerd over de kwesties van de beloning en misbruik van voorzieningen om vast te stellen dat we niets moeilijks of gevoeligs zouden kunnen vinden," verwoordt minister van economische zaken Bruno le Maire die de Franse staat als grootaandeelhouder vertegenwoordigt. De audit wordt uitgevoerd met volledige steun van de staat en moet binnen enkele dagen afgerond zijn.

Ghosn wordt er bij Nissan onder meer van beschuldigd dat hij jarenlang een te laag salaris heeft laten publiceren. Vermoedelijk gaat het daarbij om ‘uitgestelde’ beloning die Ghosn pas zou ontvangen als hij als bestuursvoorzitter van Nissan zou aftreden, is inmiddels gebleken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding