Tesla stond op het randje van de afgrond

Tesla heeft de afgelopen maanden door de grote druk om voldoende Model 3’s te leveren ‘in acuut levensgevaar’ verkeert.

Tesla stond op het randje van de afgrond

"De onderneming had verschrikkelijk veel geld verloren en als we die problemen niet op zeer korte termijn hadden opgelost dan waren we nu overleden. Die problemen oplossen was ook nog buitengemeen zwaar," zegt topman Elon Musk in een openhartig interview met berichtenportaal Axios. "Ik heb er pijn in mijn hart van gekregen. Ik zou het niemand willen aanbevelen. Ik heb het voor elkaar gekregen omdat het gewoon niet anders ging." 

Vlucht naar Mars

Tesla had deze zomer maar enkele weken de tijd om de productieproblemen onder controle te krijgen, geeft Musk toe. Nu Tesla die moeilijkste productiefase achter zich heeft gelaten, kan Musk zelf weer wat rustiger slapen. Dat geeft de CEO, die ook eigenaar is van SpaceX, ook weer tijd om over zijn eigen toekomst na te denken: "Er is een 70 procent kans dat ik in mijn leven nog naar Mars vlieg. Het zal moeilijk zijn, er is een grote kans dat je het niet overleeft als je in een klein buisje door het heelal vliegt. En zelfs als je het haalt naar Mars is dat geen genoegen omdat je dan keihard moet werken om er een kolonie te vestigen."

Tesla stond op het randje van de afgrond - Automobielmanagement.nl

Tesla stond op het randje van de afgrond

Tesla heeft de afgelopen maanden door de grote druk om voldoende Model 3’s te leveren ‘in acuut levensgevaar’ verkeert.

Tesla stond op het randje van de afgrond

"De onderneming had verschrikkelijk veel geld verloren en als we die problemen niet op zeer korte termijn hadden opgelost dan waren we nu overleden. Die problemen oplossen was ook nog buitengemeen zwaar," zegt topman Elon Musk in een openhartig interview met berichtenportaal Axios. "Ik heb er pijn in mijn hart van gekregen. Ik zou het niemand willen aanbevelen. Ik heb het voor elkaar gekregen omdat het gewoon niet anders ging." 

Vlucht naar Mars

Tesla had deze zomer maar enkele weken de tijd om de productieproblemen onder controle te krijgen, geeft Musk toe. Nu Tesla die moeilijkste productiefase achter zich heeft gelaten, kan Musk zelf weer wat rustiger slapen. Dat geeft de CEO, die ook eigenaar is van SpaceX, ook weer tijd om over zijn eigen toekomst na te denken: "Er is een 70 procent kans dat ik in mijn leven nog naar Mars vlieg. Het zal moeilijk zijn, er is een grote kans dat je het niet overleeft als je in een klein buisje door het heelal vliegt. En zelfs als je het haalt naar Mars is dat geen genoegen omdat je dan keihard moet werken om er een kolonie te vestigen."