Verder mag de fabriek in Melfi in Zuid-Italië de Jeep Compass SUV gaan bouwen naast de Renegade en de Fiat500X die er al van de band rollen. 

Al met al gaat het met de investeringsronde om dertien nieuwe of vernieuwde modellen, zegt de COO van Fiat Europa Pietro Gorlier.  De Italiaanse fabrieken van moederbedrijf Fiat hebben al jaren te kampen met overcapaciteit en andere problemen. Sluiting van één of meerdere vestigingen zou echter op grote weerstand stuiten van de vakbonden en vermoedelijk ook van de huidige Italiaanse regering. 

FCA moet wel iets doen omdat de winst inmiddels voor bijna 100 procent uit de Verenigde Staten en de rest van Noord-Amerika komt en Europa een beetje tot het lelijke eendje binnen de groep is geworden. ‘’De autowereld is geschokt door de aankondiging van General Motors dat het vijf fabrieken gaan sluiten en daarom zijn we dus te meer blij met de harde toezeggingen die Fiat nu voor ons in Italië heeft gedaan,’’ zegt een Italiaanse vakbondsleider. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding