Nissan weigert tot nu toe Parijs in te lichten over het interne onderzoek naar de vermeende misgrepen, ondanks het feit dat Renault veruit de grootste aandeelhouder is. “We zijn nog steeds met stomheid geslagen, er heerst hier volstrekt ongeloof en dat neemt met de dag toe,’’ zegt een anonieme woordvoerder van Renault in de Franse pers. 

“We wachten op details over de beschuldigingen en we wachten vooral op enig teken van bewijs,’’ zegt men bij Renault. Het enige wat tot nu toe is doorgekomen is dat Ghosn alle beschuldigingen ten stelligste ontkend en dat hij onder nogal erbarmelijke omstandigheden vast wordt gehouden. Die informatie komt van enkele ambassadeurs die bij de Renault-baas op bezoek zijn geweest en van zijn Japanse advocaat.

Bij Renault neemt  de irritatie over partner Nissan dan ook snel toe. “Het is onbegrijpelijk dat het bestuur van een grote internationale organisatie in de handen van één man zou hebben berust. Er moeten meer mensen verantwoordelijk zijn geweest.’’ Op dit moment wil men in Parijs echter nog geen conclusies trekken over de toekomst van de alliantie: “We moeten alles eerst eens laten betijen en dan gaan we wel eens naar de toekomst kijken.’’