Nissan bouwt steeds minder auto’s in Europa

Nissan lijkt de productie in haar Europese fabrieken steeds verder terug te draaien. In november werden er in de fabriek in Barcelona niet meer dan 7.700 Nissans gebouwd, dat is bijna een kwart minder dan een jaar eerder. Over de eerste elf maanden van dit jaar bouwde de Spaanse fabriek daarmee ruim zeven procent minder auto’s.

De grote fabriek in het Noord-Engelse Sunderland kwam in november met 36.600 stuks 20 procent lager uit en staat daarmee over elf maanden gezien op een 10 procent lagere productie. Ook in China draaiden de fabrieken van Nissan er minder auto’s uit hoewel de daling daar beperkt bleef tot ruim één procent. 

Aan de andere kant wordt de productie in Japan weer flink opgevoerd na de eerdere problemen met de eindkeuring van nieuwe voertuigen. In november kwamen de vestigingen in het thuisland met bijna 80.000 exemplaren liefst 34 procent hoger uit dan in dezelfde maand vorig jaar. Over de eerste elf maanden gezien blijft daarmee in Japan zelf echter nog altijd een daling van een procent of tien op de borden staan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nissan bouwt steeds minder auto’s in Europa - Automobielmanagement.nl

Nissan bouwt steeds minder auto’s in Europa

Nissan lijkt de productie in haar Europese fabrieken steeds verder terug te draaien. In november werden er in de fabriek in Barcelona niet meer dan 7.700 Nissans gebouwd, dat is bijna een kwart minder dan een jaar eerder. Over de eerste elf maanden van dit jaar bouwde de Spaanse fabriek daarmee ruim zeven procent minder auto’s.

De grote fabriek in het Noord-Engelse Sunderland kwam in november met 36.600 stuks 20 procent lager uit en staat daarmee over elf maanden gezien op een 10 procent lagere productie. Ook in China draaiden de fabrieken van Nissan er minder auto’s uit hoewel de daling daar beperkt bleef tot ruim één procent. 

Aan de andere kant wordt de productie in Japan weer flink opgevoerd na de eerdere problemen met de eindkeuring van nieuwe voertuigen. In november kwamen de vestigingen in het thuisland met bijna 80.000 exemplaren liefst 34 procent hoger uit dan in dezelfde maand vorig jaar. Over de eerste elf maanden gezien blijft daarmee in Japan zelf echter nog altijd een daling van een procent of tien op de borden staan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding