Over de eerste elf maanden van dit jaar staat de stand bij de Volkswagen Groep op 9,92 miljoen auto’s, dat is 1,8 procent meer dan vorig jaar. In november was door de nasleep van WLTP nog sprake van een flinke daling maar de Duitse groep verwacht toch dat heel 2018 met een klein plusje zal eindigen. Daarbij gaat wel het om afgeleverde voertuigen, dus niet de feitelijke productie. 

Toyota maakte op tweede kerstdag ook cijfers over de eerste elf maanden bekend. Daar staat de stand nu op 9.775.324 geproduceerde auto’s, dat is 1,2 procent minder dan over dezelfde periode in 2017. Ook Toyota en haar dochtermerken bouwden in november minder auto’s hoewel de daling daar beperkt bleef tot 2,6 procent. Het verschil tussen de nummers één en twee bedraagt dus een goede 144.000 auto’s, een gat dat Toyota in deze laatste maand van 2018 vermoedelijk niet meer zal weten te dichten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding