Tesla schrapt bonus voor aanbrengen nieuwe klant

Tesla biedt kopers van haar auto’s niet langer de mogelijkheid om vrienden als bonus een halfjaar gratis opladen te geven als die ook een Tesla aanschaffen. Het zogenaamde ‘customer referral program’ stopt per 1 februari, heeft CEO Elon Musk per Tweet meegedeeld.

Tesla-kopers die nog iets aardigs willen doen voor een ander moeten dat nog snel even regelen, voegt hij er aan toe.

Het bonusprogramma is zo langzamerhand te duur geworden en past ook niet meer in de strategie om eindelijk eens structureel winst te draaien. Tesla moet daarvoor, net als de collega’s in de auto-industrie, scherp op de kosten letten. In dat kader zijn afgelopen jaar al enkele duizenden banen bij de fabriek in de Verenigde Staten geschrapt. Tegelijk investeert Tesla ook fors in het opvoeren van de productie met bijvoorbeeld een nieuwe giga-fabriek in China waarvan de bouw onlangs is begonnen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla schrapt bonus voor aanbrengen nieuwe klant - Automobielmanagement.nl

Tesla schrapt bonus voor aanbrengen nieuwe klant

Tesla biedt kopers van haar auto’s niet langer de mogelijkheid om vrienden als bonus een halfjaar gratis opladen te geven als die ook een Tesla aanschaffen. Het zogenaamde ‘customer referral program’ stopt per 1 februari, heeft CEO Elon Musk per Tweet meegedeeld.

Tesla-kopers die nog iets aardigs willen doen voor een ander moeten dat nog snel even regelen, voegt hij er aan toe.

Het bonusprogramma is zo langzamerhand te duur geworden en past ook niet meer in de strategie om eindelijk eens structureel winst te draaien. Tesla moet daarvoor, net als de collega’s in de auto-industrie, scherp op de kosten letten. In dat kader zijn afgelopen jaar al enkele duizenden banen bij de fabriek in de Verenigde Staten geschrapt. Tegelijk investeert Tesla ook fors in het opvoeren van de productie met bijvoorbeeld een nieuwe giga-fabriek in China waarvan de bouw onlangs is begonnen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding