Vlaanderen organiseert groepsaankoop elektrische auto’s

De Vlaamse overheid gaat een groepsaankoop organiseren voor elektrische auto’s. Daarmee wil minister van energie Lydia Peeters dat soort auto’s beter betaalbaar maken voor de gemiddelde consument:

“De verkoop van elektrische auto’s is de laatste maanden toegenomen maar blijft op dit ogenblik nog steeds beperkt in vergelijking met de verkoop van conventionele auto’s. In december 2018 bedroeg het marktaandeel 1,94 procent terwijl dat in 2017 nog 0,6 procent was. Om de klimaatdoelstelling van 2020 te halen, moeten er dus nog bijkomende inspanningen geleverd worden.”

“Een elektrische auto is goed voor het milieu, stoot géén CO2 uit en is op termijn goedkoper dan een diesel- of benzine-auto. Zo zorgt u voor gezonde lucht en een sterke besparing. Om de keuze nog makkelijker te maken hebben wij voor u de beste aanbiedingen voor elektrische auto’s in deze groepsaankoop gebundeld. U vindt dus snel uw elektrische auto, inclusief een scherpe korting”, staat op de speciale website samenelektrisch.be.

“Door mee te doen aan deze groepsaankoop kunt u snel informatie krijgen over verschillende elektrische auto’s én over elektrische laadpalen. Bovendien krijgt u steeds een aanlokkelijke groepskorting aangeboden.”

Bij de inkoopactie gaat het om vier modellen: de Nissan Leaf, Hyundai Kona, Peugeot iON en Renault Zoe R90. Volgens berekeningen van Vlaanderen komt de aankoopprijs van bijvoorbeeld de Peugeot na aftrek van de milieupremie en van een groepskorting van een kleine 10.000 euro op 16.652 euro. Bij de andere modellen ligt de groepskorting echter een stuk lager waardoor de consumentenprijs van de Nissan en de Hyundai toch nog ruim boven de 30.000 euro uitkomt. De actie met groepskorting in Vlaanderen duurt voorlopig tot 15 mei.

Reacties

Waarom zijn de elektrische Nissan en de Hyundai dubbel zo duur als de twee Franse wagen(tjes)?
Ik begrijp dat die “Aziaten” groter en krachtiger zijn, maar zijn zij dubbel zo veel waard?

Geplaatst door: Lode De Raedt op
Vlaanderen organiseert groepsaankoop elektrische auto’s - Automobielmanagement.nl

Vlaanderen organiseert groepsaankoop elektrische auto’s

De Vlaamse overheid gaat een groepsaankoop organiseren voor elektrische auto’s. Daarmee wil minister van energie Lydia Peeters dat soort auto’s beter betaalbaar maken voor de gemiddelde consument:

“De verkoop van elektrische auto’s is de laatste maanden toegenomen maar blijft op dit ogenblik nog steeds beperkt in vergelijking met de verkoop van conventionele auto’s. In december 2018 bedroeg het marktaandeel 1,94 procent terwijl dat in 2017 nog 0,6 procent was. Om de klimaatdoelstelling van 2020 te halen, moeten er dus nog bijkomende inspanningen geleverd worden.”

“Een elektrische auto is goed voor het milieu, stoot géén CO2 uit en is op termijn goedkoper dan een diesel- of benzine-auto. Zo zorgt u voor gezonde lucht en een sterke besparing. Om de keuze nog makkelijker te maken hebben wij voor u de beste aanbiedingen voor elektrische auto’s in deze groepsaankoop gebundeld. U vindt dus snel uw elektrische auto, inclusief een scherpe korting”, staat op de speciale website samenelektrisch.be.

“Door mee te doen aan deze groepsaankoop kunt u snel informatie krijgen over verschillende elektrische auto’s én over elektrische laadpalen. Bovendien krijgt u steeds een aanlokkelijke groepskorting aangeboden.”

Bij de inkoopactie gaat het om vier modellen: de Nissan Leaf, Hyundai Kona, Peugeot iON en Renault Zoe R90. Volgens berekeningen van Vlaanderen komt de aankoopprijs van bijvoorbeeld de Peugeot na aftrek van de milieupremie en van een groepskorting van een kleine 10.000 euro op 16.652 euro. Bij de andere modellen ligt de groepskorting echter een stuk lager waardoor de consumentenprijs van de Nissan en de Hyundai toch nog ruim boven de 30.000 euro uitkomt. De actie met groepskorting in Vlaanderen duurt voorlopig tot 15 mei.

Reacties

Waarom zijn de elektrische Nissan en de Hyundai dubbel zo duur als de twee Franse wagen(tjes)?
Ik begrijp dat die “Aziaten” groter en krachtiger zijn, maar zijn zij dubbel zo veel waard?

Geplaatst door: Lode De Raedt op