Dat heeft Scout24 bevestigd in een mededeling aan de beurs van Berlijn. De financiële instellingen zijn bereid 43,50 euro per aandeel op tafel te leggen maar dat is volgens de directie van Scout24 onvoldoende. ‘’We zullen de kapitaalmarkt op geëigende en de vereiste manier op de hoogte houden.’’

Voor Hellman & Friedman zou een overname de terugkeer naar Scout24 betekenen. Het financieringshuis kocht in 2013 maar liefst 70 procent van de aandelen in de autohandelaar van Telekom om de Scout24 Groep vervolgens in de herfst van 2015 naar de beurs te brengen. Sinds februari vorig jaar heeft Hellman & Friedman geen aandelen in Scout24 meer in bezit. Nu poogt de investeerder die gang van zaken kennelijk weer terug te draaien.

Met 10 miljoen gebruikers per maand en meer dan 2,4 miljoen auto’s online is AutoScout24 de grootste online automarktplaats in Europa, meldt het bedrijf op de site. Het telt ruim 50.000 aangesloten autobedrijven in 18 landen. Sinds 2000 is AutoScout24 in Nederland actief als dochter van de Scout24 Group, waartoe ImmobolienScout24 ook behoort.