Een woordvoerder benadrukt echter dat Apple het idee van een eigen zelfrijdende auto niet opgeeft. Hij wil verder niet meedelen of er ook medewerkers zijn of worden ontslagen.

“We hebben een buitengewoon getalenteerd team dat werkt aan autonome systemen en aanverwante technologieën bij Apple. Nu het team haar werk in 2019 richt op een aantal sleutelgebieden worden sommige groepen verplaatst naar projecten in andere onderdelen van de onderneming waar ze machine-learning en andere initiatieven gaan ondersteunen,” stelt Apple in een verklaring.

Apple is met Titan begonnen in 2014, hoewel het dat nooit expliciet heeft toegegeven. Het idee om zelf autonome elektrische auto’s te bouwen werd oorspronkelijk opgegeven maar kort geleden kwam naar buiten dat Apple toch in 2023 haar eigen autonoom rijdende EV op de weg zou willen hebben. Apple zou zich nu concentreren op de ontwikkeling van software voor zelfrijd-technologie, iets waarbij TomTom een vaste partner zou zijn. Om dat verder vorm te geven werden eerder al de voormalige Tesla-ingenieur Doug Field alsmede nog eens zeker veertig andere technici van Tesla binnen gehaald. Wat en waar het voormalige Titan-project nu toe moet leiden, is na de aankondiging van de inkrimping echter niet meer geheel duidelijk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding