Zij verwachten dat de productie dit jaar opnieuw met dubbele cijfers zal krimpen, voornamelijk door de recent ingezakte verkopen van de dochtermerken Alfa Romeo en Maserati. Zo werden er bijvoorbeeld vorig jaar van de Alfa Giulia 40 procent minder gebouwd terwijl de productie van de Alfa Stelvio ruim een kwart lager was dan een jaar eerder. Bovendien heeft FCA al eerder aangekondigd dat het deze zomer stopt met de Fiat Punto en de Alfa Romeo Mito waarvan er in 2018 nog 38.000 werden gemaakt.

Om de fabrieken in Mirafiori en Pomigliano om te bouwen worden de werknemers in die vestigingen tijdelijk op non-actief gesteld. FCA heeft eerder wel laten weten dat het vijf miljard gaat investeren in de Italiaanse fabrieken, met name om die geschikt te maken voor elektrische auto’s en meer SUV-modellen. CEO Mike Maney heeft echter wel benadrukt dat die plannen nog eens bekeken zullen worden nadat de Italiaanse regering een hogere belasting op diesel- en benzinewagens heeft aangekondigd.