In zeker zes staten, waaronder Connecticut, Nebraska en West-Virginia, weten de gezamenlijke autodealers nog steeds tegen te houden dat Tesla buiten hen om auto’s mag verkopen. Soms mag dat wel maar dan alleen in een minimaal aantal verkooppunten.

De dealers en hun organisaties maken daarbij gebruik van oude wetten die bedoeld waren om te voorkomen dat autofabrikanten hun eigen dealers konden beconcurreren maar niet om een nieuwkomer op de markt buiten de deur te houden. Tesla heeft nu weer advocaten aan het werk gezet om te proberen die wetten ongedaan te maken of in ieder geval te laten veranderen. In sommige staten, zoals Connecticut, probeert Tesla dat al voor de derde keer nadat vorige pogingen zijn gestrand.

Aan de andere kant heeft Tesla in Noorwegen zoveel succes dat het vorig jaar het aantal werknemers daar heeft moeten verdubbelen. In de 13 service-centers in dat land werken nu al meer dan 360 mensen, heeft de lokale woordvoerder meegedeeld. Om de groei op te vangen, komen er op korte termijn nog twee vestigingen bij. Daarnaast heeft Tesla in Noorwegen een aantal mobiele service-units in gebruik genomen. Omdat het Scandinavische land voorloper is op het gebied van elektrische mobiliteit wordt van veel kanten scherp in de gaten gehouden hoe het daar gaat met de nieuwe Model 3 van Tesla.