Tesla raakt in een financiële klem

Tesla dreigt eind komende maand 920 miljoen dollar op te moeten hoesten om obligaties af te betalen die per 1 maart aflopen.

Het autobedrijf van Elon Musk geeft er de voorkeur aan de leningen geheel of grotendeels om te zetten in aandelen maar daarvoor is de koers bij lange na niet hoog genoeg.

In de voorwaarden voor de vijf jaar geleden uitgegeven obligaties staat dat de koers vanaf nu tot 28 februari 20 dagen lang gemiddeld op 359,87 dollar moet staan maar dat is 21 procent lager dan wat er nu in Wall Street op de borden staat. De koers van Tesla is door het eerdere door Musk veroorzaakte schandaal rond het al dan niet van de beurs halen én door de nog altijd tegenvallende productiecijfers de laatste tijd scherp gedaald.

Tesla komt vandaag, woensdag, laat op de dag met cijfers over 2018 die misschien nog tot een koerssprong kunnen leiden maar of dat voldoende is om vanaf de huidige 296 dollar die vereiste 360 dollar aan te tikken is hogelijk de vraag. Gunstige berichten over Model 3 zijn daar vermoedelijk niet op tijd voor.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Tesla raakt in een financiële klem - Automobielmanagement.nl

Tesla raakt in een financiële klem

Tesla dreigt eind komende maand 920 miljoen dollar op te moeten hoesten om obligaties af te betalen die per 1 maart aflopen.

Het autobedrijf van Elon Musk geeft er de voorkeur aan de leningen geheel of grotendeels om te zetten in aandelen maar daarvoor is de koers bij lange na niet hoog genoeg.

In de voorwaarden voor de vijf jaar geleden uitgegeven obligaties staat dat de koers vanaf nu tot 28 februari 20 dagen lang gemiddeld op 359,87 dollar moet staan maar dat is 21 procent lager dan wat er nu in Wall Street op de borden staat. De koers van Tesla is door het eerdere door Musk veroorzaakte schandaal rond het al dan niet van de beurs halen én door de nog altijd tegenvallende productiecijfers de laatste tijd scherp gedaald.

Tesla komt vandaag, woensdag, laat op de dag met cijfers over 2018 die misschien nog tot een koerssprong kunnen leiden maar of dat voldoende is om vanaf de huidige 296 dollar die vereiste 360 dollar aan te tikken is hogelijk de vraag. Gunstige berichten over Model 3 zijn daar vermoedelijk niet op tijd voor.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding