Toyota ziet winst fors kelderen

Toyota heeft in het laatste kwartaal, het derde van haar lopende boekjaar, de winst met ruim 80 procent zien kelderen. De omzet ging in die periode wel met drie procent omhoog.

De kwartaalwinst werd wel negatief beïnvloed door verliezen op aandelentransacties, aldus Toyota. Ook kon de autofabrikant vorig jaar nog flink profiteren van Amerikaanse belastingvoordelen.

Het Japanse merk wijt de neergang aan de verslechtering op de automarkten in China, Europa en de Verenigde Staten. Aan de andere kant gaat het in Japan juist weer wat beter. Op grond van het tegenvallende kwartaal verlaagt Toyota de voorspelling voor de winst over het hele boekjaar nu tot circa 15 miljard euro terwijl het eerder nog op 18,3 miljard uit dacht te komen. De verwachtingen voor de omzet blijven ongewijzigd. Ondanks de tegenwind hoopt Toyota in het financiële jaar tot 31 maart 2019 nog altijd 10,55 miljoen auto’s te verkopen, dat zou dan 50.000 meer zijn dan een jaar eerder. Eerder bleek dat Toyota op de lijst van grootste autobedrijven ook in 2018 de derde plaats innam, na de alliantie van Renault, Nissan en Mitsubishi en de Volkswagen Groep.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Toyota ziet winst fors kelderen - Automobielmanagement.nl

Toyota ziet winst fors kelderen

Toyota heeft in het laatste kwartaal, het derde van haar lopende boekjaar, de winst met ruim 80 procent zien kelderen. De omzet ging in die periode wel met drie procent omhoog.

De kwartaalwinst werd wel negatief beïnvloed door verliezen op aandelentransacties, aldus Toyota. Ook kon de autofabrikant vorig jaar nog flink profiteren van Amerikaanse belastingvoordelen.

Het Japanse merk wijt de neergang aan de verslechtering op de automarkten in China, Europa en de Verenigde Staten. Aan de andere kant gaat het in Japan juist weer wat beter. Op grond van het tegenvallende kwartaal verlaagt Toyota de voorspelling voor de winst over het hele boekjaar nu tot circa 15 miljard euro terwijl het eerder nog op 18,3 miljard uit dacht te komen. De verwachtingen voor de omzet blijven ongewijzigd. Ondanks de tegenwind hoopt Toyota in het financiële jaar tot 31 maart 2019 nog altijd 10,55 miljoen auto’s te verkopen, dat zou dan 50.000 meer zijn dan een jaar eerder. Eerder bleek dat Toyota op de lijst van grootste autobedrijven ook in 2018 de derde plaats innam, na de alliantie van Renault, Nissan en Mitsubishi en de Volkswagen Groep.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding