Ghosn liet bruiloft in Versailles betalen door Renault

Carlos Ghosn heeft zijn tweede huwelijk luxueus gevierd op kosten van Renault in het Grand Trianon, een paleisje in de kasteeltuin van Versailles dat nog gebouwd is door Lodewijk XIV.

De rekening, geschat op zeker 50.000 euro, werd niet eens opgemaakt maar stilzwijgend afgetrokken van het bedrag dat Renault als hoofdsponsor had geschonken aan het grote Paleis van Versailles. Volgens de Franse pers wordt het niet-gemelde privé-gebruik van dergelijke gelegenheden aangemerkt als bestrafbaar ‘sociaal misbruik’.

De zoveelste malversatie van de in ongenade gevallen ex-topman van Renault, Nissan en Mitsubishi is ontdekt tijdens de interne onderzoeken die de Franse autobouwer heeft ingesteld nadat Ghosn in Japan werd gearresteerd. Hoewel Ghosn voorlopig nog wel gevangen zit, wil Renault de ontdekte feiten toch doorgeven aan justitie. Bovendien kijkt het autobedrijf of het de kosten op één of andere manier kan verhalen op Ghosn.

De val van Ghosn leidt inmiddels tot steeds meer frictie tussen Renault en Nissan. Advocaten van Renault beschuldigen Nissan er nu van ‘als verlengstuk van de officier van justitie op te treden’ met de lijst beschuldigingen. Nu blijkt bovendien dat Nissan eigenlijk niets ziet in het plan om de nieuwe bestuursvoorzitter van Renault, de van Michelin afkomstige Jean-Dominique Senard, ook in die rol bij Nissan te benoemen. Die dubbele rol is afgesproken binnen de alliantie van beide autobedrijven maar stuit nu op weerstand bij Nissan dat de rol van Renault het liefst zo ver mogelijk wil terugdringen. CEO Hiroto Saikawa stelde al kort na de arrestatie van Ghosn dat die veel te veel macht had bij Nissan, Renault én de alliantie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ghosn liet bruiloft in Versailles betalen door Renault - Automobielmanagement.nl

Ghosn liet bruiloft in Versailles betalen door Renault

Carlos Ghosn heeft zijn tweede huwelijk luxueus gevierd op kosten van Renault in het Grand Trianon, een paleisje in de kasteeltuin van Versailles dat nog gebouwd is door Lodewijk XIV.

De rekening, geschat op zeker 50.000 euro, werd niet eens opgemaakt maar stilzwijgend afgetrokken van het bedrag dat Renault als hoofdsponsor had geschonken aan het grote Paleis van Versailles. Volgens de Franse pers wordt het niet-gemelde privé-gebruik van dergelijke gelegenheden aangemerkt als bestrafbaar ‘sociaal misbruik’.

De zoveelste malversatie van de in ongenade gevallen ex-topman van Renault, Nissan en Mitsubishi is ontdekt tijdens de interne onderzoeken die de Franse autobouwer heeft ingesteld nadat Ghosn in Japan werd gearresteerd. Hoewel Ghosn voorlopig nog wel gevangen zit, wil Renault de ontdekte feiten toch doorgeven aan justitie. Bovendien kijkt het autobedrijf of het de kosten op één of andere manier kan verhalen op Ghosn.

De val van Ghosn leidt inmiddels tot steeds meer frictie tussen Renault en Nissan. Advocaten van Renault beschuldigen Nissan er nu van ‘als verlengstuk van de officier van justitie op te treden’ met de lijst beschuldigingen. Nu blijkt bovendien dat Nissan eigenlijk niets ziet in het plan om de nieuwe bestuursvoorzitter van Renault, de van Michelin afkomstige Jean-Dominique Senard, ook in die rol bij Nissan te benoemen. Die dubbele rol is afgesproken binnen de alliantie van beide autobedrijven maar stuit nu op weerstand bij Nissan dat de rol van Renault het liefst zo ver mogelijk wil terugdringen. CEO Hiroto Saikawa stelde al kort na de arrestatie van Ghosn dat die veel te veel macht had bij Nissan, Renault én de alliantie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding