Nuro hoopt met de forse injectie haar vloot en diensten verder uit te breiden en nieuwe medewerkers aan te trekken. Softbank stak al eerder een groot bedrag in Cruise, de zelfrijd-tak van General Motors.

Nuro richt zich met haar projecten vooral op de befaamde of beruchte last-mile, het daadwerkelijk afleveren van een pakket of andere bestelling aan de deur. Het autonoom rijdende en onbemande wagentje R1 kan per rit bijvoorbeeld zes grote zakken levensmiddelen meenemen. Volgens Nuro zelf ‘wordt robotica ingezet om winkeliers met hun klanten te verbinden.’ Afgelopen jaar haalde het bedrijfje de Amerikaanse supermarkt Kroger binnen voor een pilotproject in Arizona.

“We hebben de laatste twee en een half jaar een uitstekend team opgebouwd en onze eerste onbemande diensten gelanceerd waarmee we technologie creëren die ons dagelijkse leven werkelijk kan verbeteren,” zegt een gedreven mede-oprichter van Nuro Dave Ferguson. “Deze samenwerking (met Softbank) geeft ons de kans om de volgende stap te zetten naar het realiseren van onze visie voor plaatselijke bedrijvigheid en de breedschalige toepassing van onze technologie.”

https://www.youtube.com/watch?v=wsI7N7hhZTg

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding