Het Statistisches Bundesamtes meldt dat er in de maand november slechts 33 bedrijven in de autobranche over de kop gingen, dat is de ruim de helft minder dan in dezelfde maand in 2017. Over de eerste elf maanden van afgelopen jaar gooiden 529 autobedrijven de handdoek in de ring, een daling met tien procent op jaarbasis.

De branche scoorde daarmee beter dan de Duitse industrie als geheel. In het gehele Duitse bedrijfsleven gingen in november 1.528 bedrijven over de kop, dat is 14 procent minder dan in november 2017 terwijl de daling over de eerste elf maanden van vorig jaar beperkt bleef tot 3,4 procent.

Bekijk de faillissementen in de Nederlandse autobranche in het Dossier Faillissementen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding