BMW en Daimler voegen mobiliteitsdiensten samen

BMW en Daimler voegen al hun activiteiten op het gebied van de nieuwe mobiliteitsdiensten samen. Ze investeren ook samen meer dan een miljard euro in het uitbreiden van het aanbod en het verder op elkaar afstemmen van de verschillende diensten teneinde ‘duurzame stadsmobiliteit voor de klanten te bieden’.

Verwacht wordt dat die uitbreiding rond de duizend nieuwe banen op zal leveren, met name in Berlijn waar het hoofdkantoor wordt gevestigd.

De samenwerking omvat vijf joint-ventures, Reach Now voor multimodale diensten, Charge Now voor opladen, Free Now voor ‘ride-hailing’ zoals Uber, Park Now voor parkeren en Share Now voor autodelen. Op een aantal van die gebieden werkten de Duitse merken al nauw samen. “Onze mobiliteitsdiensten hebben een sterke klantenbasis ontwikkeld en we zetten nu de volgende strategische stap. We voegen de kracht en expertise van 14 succesvolle merken samen en investeren meer dan een miljard om een nieuwe speler in de snelgroeiende markt voor urbane mobiliteit op te zetten,’ zegt CEO Dieter Zetsche van Daimler en Mercedes-Benz.

Zijn collega Harald Krüger van BMW spreekt van een ‘leidende wereldwijde game-changer’. Hij meldt dat BMW en Daimler voor de mobiliteitsdiensten al zestig miljoen klanten hebben. “We hebben een duidelijke visie, deze vijf diensten komen steeds dichter naar elkaar toe om een enkelvoudige mobiliteitsdiensten portefeuille te vormen met een volledig elektrische, autonoom rijdende vloot voertuigen die zelfstandig opladen en parkeren en ook in verbinding staan met de andere transportmiddelen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

[…] separaat van elkaar in hun eigen modellen implementeren. In februari al werd bekendgemaakt dat Daimler en BMW in een groter kader hun mobiliteitsdiensten samenvoegen, met als basis zelfrijdende elektrische […]

Geplaatst door: Automobielmanagement.nl > BMW en Daimler gaan samen autonome rijtechniek ontwikkelen op
BMW en Daimler voegen mobiliteitsdiensten samen - Automobielmanagement.nl

BMW en Daimler voegen mobiliteitsdiensten samen

BMW en Daimler voegen al hun activiteiten op het gebied van de nieuwe mobiliteitsdiensten samen. Ze investeren ook samen meer dan een miljard euro in het uitbreiden van het aanbod en het verder op elkaar afstemmen van de verschillende diensten teneinde ‘duurzame stadsmobiliteit voor de klanten te bieden’.

Verwacht wordt dat die uitbreiding rond de duizend nieuwe banen op zal leveren, met name in Berlijn waar het hoofdkantoor wordt gevestigd.

De samenwerking omvat vijf joint-ventures, Reach Now voor multimodale diensten, Charge Now voor opladen, Free Now voor ‘ride-hailing’ zoals Uber, Park Now voor parkeren en Share Now voor autodelen. Op een aantal van die gebieden werkten de Duitse merken al nauw samen. “Onze mobiliteitsdiensten hebben een sterke klantenbasis ontwikkeld en we zetten nu de volgende strategische stap. We voegen de kracht en expertise van 14 succesvolle merken samen en investeren meer dan een miljard om een nieuwe speler in de snelgroeiende markt voor urbane mobiliteit op te zetten,’ zegt CEO Dieter Zetsche van Daimler en Mercedes-Benz.

Zijn collega Harald Krüger van BMW spreekt van een ‘leidende wereldwijde game-changer’. Hij meldt dat BMW en Daimler voor de mobiliteitsdiensten al zestig miljoen klanten hebben. “We hebben een duidelijke visie, deze vijf diensten komen steeds dichter naar elkaar toe om een enkelvoudige mobiliteitsdiensten portefeuille te vormen met een volledig elektrische, autonoom rijdende vloot voertuigen die zelfstandig opladen en parkeren en ook in verbinding staan met de andere transportmiddelen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

[…] separaat van elkaar in hun eigen modellen implementeren. In februari al werd bekendgemaakt dat Daimler en BMW in een groter kader hun mobiliteitsdiensten samenvoegen, met als basis zelfrijdende elektrische […]

Geplaatst door: Automobielmanagement.nl > BMW en Daimler gaan samen autonome rijtechniek ontwikkelen op