Zo heeft Kia nu een grote fabriek gebouwd in Anantapur in de arme regio Rayalsaseema die begin deze maand is gaan proefdraaien en in juli in productie moet komen.

Het Zuid-Koreaanse merk hoopt hier op den duur 300.000 auto’s per jaar te bouwen, te beginnen met een SP2i SUV. Kia heeft meer dan een miljard dollar in het project geïnvesteerd terwijl toeleveranciers en dienstverleners nog eens een miljard dollar hebben ‘meegenomen’. De autofabriek biedt in dit gebied met veel werklozen werk aan 3.000 mensen terwijl er in de omgeving nog eens 7.000 indirecte banen bij zijn gekomen.

Kia heeft op het terrein zelf een eigen technische school opgericht om, in nauwe samenwerking met Siemens, personeel op te leiden. De eerste 400 leerlingen zijn daar inmiddels met hun opleiding begonnen. In de nabije omgeving van de fabriek is inmiddels ook een hotel geopend met het oog op bezoekers van het hoofdkantoor of andere vestigingen van Kia of moederbedrijf Hyundai.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding