FCA denkt daarmee rond de 6.500 nieuwe banen te scheppen. In de afgelopen tien jaar zijn de investeringen van FCA in de VS daarmee opgelopen tot 14,5 miljard dollar.

De nieuwe bedragen zijn bedoeld om de productie van Jeep en Ram verder op te voeren en ook uit te breiden met hybride en elektrische modellen. Voor de nieuwe fabriek zoekt FCA in samenwerking met de staat en de gemeente Detroit naar een geschikte locatie. De investeringen vormen de volgende stap in het hervormen van de Amerikaanse productie van FCA die is begonnen in 2016. In reactie op de snel veranderende consumentenvraag is de productie van kleinere modellen stopgezet en zijn fabrieken in Illinois, Ohio en Michigan omgebouwd.

CEO Mike Manley (links op de foto) benadrukt daarbij opnieuw dat Jeep en Ram de sleutel vormen voor het verbeteren van de winstgevendheid van FCA. Jeep zal daarbij ook met modellen komen in segmenten waar het nu nog niet vertegenwoordigd is. Manley was voordat hij Sergio Marchionne opvolgde als CEO ook zelf topman van Jeep.