Nissan bouwt steeds minder auto’s in Europa

Nissan heeft in de eerste maand van dit jaar in Europa nog geen 40.000 nieuwe auto’s gebouwd. De Spaanse fabriek in Barcelona kwam niet verder dan 7.124 exemplaren, ruim een vijfde minder dan in januari 2018. De grote fabriek in het Noord-Engelse Sunderland draaide er bijna 32.500 Nissan’s uit, een daling met ruim 16 procent.

Het lijkt er daarmee op dat Nissan nu al bezig is met het verplaatsen van productie naar Japan. De autofabrikant heeft dat enkele weken geleden al aangekondigd voor de nieuwe X-Trail die eerst in Sunderland gebouwd zou worden. In die Japanse fabrieken werden in januari inclusief bestelwagens met 72.000 exemplaren ook al 10 procent meer Nissans gebouwd dan een jaar eerder. Het overgrote deel van de nieuwe auto’s van dit merk komt al tijden uit China waar in januari weer 137.500 auto’s van de band rolden. Verder namen de VS 68.500 en Mexico 64.300 exemplaren voor hun rekening waarmee de productie in Mexico wel 11,5 procent lager lag dan begin vorig jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nissan bouwt steeds minder auto’s in Europa - Automobielmanagement.nl

Nissan bouwt steeds minder auto’s in Europa

Nissan heeft in de eerste maand van dit jaar in Europa nog geen 40.000 nieuwe auto’s gebouwd. De Spaanse fabriek in Barcelona kwam niet verder dan 7.124 exemplaren, ruim een vijfde minder dan in januari 2018. De grote fabriek in het Noord-Engelse Sunderland draaide er bijna 32.500 Nissan’s uit, een daling met ruim 16 procent.

Het lijkt er daarmee op dat Nissan nu al bezig is met het verplaatsen van productie naar Japan. De autofabrikant heeft dat enkele weken geleden al aangekondigd voor de nieuwe X-Trail die eerst in Sunderland gebouwd zou worden. In die Japanse fabrieken werden in januari inclusief bestelwagens met 72.000 exemplaren ook al 10 procent meer Nissans gebouwd dan een jaar eerder. Het overgrote deel van de nieuwe auto’s van dit merk komt al tijden uit China waar in januari weer 137.500 auto’s van de band rolden. Verder namen de VS 68.500 en Mexico 64.300 exemplaren voor hun rekening waarmee de productie in Mexico wel 11,5 procent lager lag dan begin vorig jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding