Jaguar Land Rover is de laatste tijd steeds dieper weggezonken. De Britse autobouwer moest door enorme afschrijvingen over het vierde kwartaal zelfs een verlies van 3,87 miljard euro melden. Bovendien heeft JLR meer nog dan andere merken zwaar te lijden onder het inzakken van de Chinese automarkt en verkoopt het ook in Europa minder auto’s dan tot voor kort.

Daar komt voor een Britse autobouwer dan nog de aanhoudende onzekerheid over Brexit bij. Om het tij te keren worden er dit jaar nog eens 4.500 banen geschrapt terwijl er vorig jaar al 1.000 verloren gingen. Tata Group zelf krijgt door al die problemen bij het dochterbedrijf flinke dreunen op de aandelenbeurs in India. Bloomberg meldt nu dat Tata ‘alternatieven onderzoekt variërend van een minderheidsbelang tot een durfinvesteerder om samen auto’s te ontwikkelen en de kosten terug te dringen.’ Tata zou al aan het praten zijn met adviseurs hoewel die gesprekken zich nog wel in een vroeg stadium bevinden.