Oslo stopt met gratis stroom voor opladen EV

De Noorse hoofdstad Oslo stopt met gratis laadpalen voor elektrische auto’s op openbare parkeerplaatsen.

Oslo stopt met gratis stroom voor opladen EV

‘’Het gratis laden is zo populair dat het zo langzamerhand vrijwel onmogelijk is om in de straten van Oslo nog een laadpaal te vinden,’’ erkent Christina Bu, algemeen secretaris van de Noorse vereniging voor elektrische autobezitters. Daarom heeft het gemeentebestuur besloten alle 1.300 laadpalen in de stad om te bouwen naar ‘betalen’.

Het tarief wordt dan één euro per uur overdag en 50 cent per uur ’s nachts. De stad hoopt daarmee vooral het aantal laadpaalklevers terug te dringen zodat iedere bezitter van een EV een kans krijgt. Dat is van cruciaal belang want Oslo is met meer dan 36.000 geregistreerde elektrische auto’s één van de meest EV-dichte steden in de wereld.

Noorwegen als geheel staat ook al jaren bovenaan de lijst van landen met de meeste elektrische voertuigen.

Oslo stopt met gratis stroom voor opladen EV - Automobielmanagement.nl

Oslo stopt met gratis stroom voor opladen EV

De Noorse hoofdstad Oslo stopt met gratis laadpalen voor elektrische auto’s op openbare parkeerplaatsen.

Oslo stopt met gratis stroom voor opladen EV

‘’Het gratis laden is zo populair dat het zo langzamerhand vrijwel onmogelijk is om in de straten van Oslo nog een laadpaal te vinden,’’ erkent Christina Bu, algemeen secretaris van de Noorse vereniging voor elektrische autobezitters. Daarom heeft het gemeentebestuur besloten alle 1.300 laadpalen in de stad om te bouwen naar ‘betalen’.

Het tarief wordt dan één euro per uur overdag en 50 cent per uur ’s nachts. De stad hoopt daarmee vooral het aantal laadpaalklevers terug te dringen zodat iedere bezitter van een EV een kans krijgt. Dat is van cruciaal belang want Oslo is met meer dan 36.000 geregistreerde elektrische auto’s één van de meest EV-dichte steden in de wereld.

Noorwegen als geheel staat ook al jaren bovenaan de lijst van landen met de meeste elektrische voertuigen.