Michelin heeft op 1 februari voor deze activiteiten al een dochterbedrijf Symbio opgericht waar Faurecia, zelf voor bijna de helft eigendom van PSA, nu instapt. Beide bedrijven brengen alle kennis en kunde die ze al op dit gebied hebben in. De nieuwe joint-venture gaat waterstofcel-systemen voor personenauto’s, bestel- en vrachtwagens en andere toepassingen ontwikkelen, produceren en vermarkten. Doel is uiteindelijk een wereldleider bij deze technologie te worden. ‘’Faurecia en Michelin zijn overtuigd van het belang van waterstoftechnologie in de toekomstige wereld van zero-emissie mobiliteit en van de noodzaak om een sterke Franse en Europese waterstof-industrie sector te creëren.’’

Volgens de twee Franse autobedrijven is waterstofcel-technologie aanvullend op batterijtechnologie, met name in gevallen waar het gaat om erg intensief gebruik en meer autonomie. Bovendien is de technologie door de EU aangewezen als één van haar zes ‘projecten van gemeenschappelijk belang’. De nieuwe joint-venture krijgt bovendien de zegen van de Franse staat getuige het feit dat de Franse staatssecretaris voor economische zaken Agnès Pannier-Runacher bij de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst aanwezig was.