Michelin en Faurecia samen in waterstof

Michelin en de eveneens Franse auto-toeleverancier Faurecia gaan samen mobiliteit op waterstof ontwikkelen. De al bestaande activiteiten van Michelin worden samengevoegd met die van Faurecia in een 50/50 joint-venture Symbio.

Michelin heeft op 1 februari voor deze activiteiten al een dochterbedrijf Symbio opgericht waar Faurecia, zelf voor bijna de helft eigendom van PSA, nu instapt. Beide bedrijven brengen alle kennis en kunde die ze al op dit gebied hebben in. De nieuwe joint-venture gaat waterstofcel-systemen voor personenauto’s, bestel- en vrachtwagens en andere toepassingen ontwikkelen, produceren en vermarkten. Doel is uiteindelijk een wereldleider bij deze technologie te worden. ‘’Faurecia en Michelin zijn overtuigd van het belang van waterstoftechnologie in de toekomstige wereld van zero-emissie mobiliteit en van de noodzaak om een sterke Franse en Europese waterstof-industrie sector te creëren.’’

Volgens de twee Franse autobedrijven is waterstofcel-technologie aanvullend op batterijtechnologie, met name in gevallen waar het gaat om erg intensief gebruik en meer autonomie. Bovendien is de technologie door de EU aangewezen als één van haar zes ‘projecten van gemeenschappelijk belang’. De nieuwe joint-venture krijgt bovendien de zegen van de Franse staat getuige het feit dat de Franse staatssecretaris voor economische zaken Agnès Pannier-Runacher bij de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst aanwezig was.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Michelin en Faurecia samen in waterstof - Automobielmanagement.nl

Michelin en Faurecia samen in waterstof

Michelin en de eveneens Franse auto-toeleverancier Faurecia gaan samen mobiliteit op waterstof ontwikkelen. De al bestaande activiteiten van Michelin worden samengevoegd met die van Faurecia in een 50/50 joint-venture Symbio.

Michelin heeft op 1 februari voor deze activiteiten al een dochterbedrijf Symbio opgericht waar Faurecia, zelf voor bijna de helft eigendom van PSA, nu instapt. Beide bedrijven brengen alle kennis en kunde die ze al op dit gebied hebben in. De nieuwe joint-venture gaat waterstofcel-systemen voor personenauto’s, bestel- en vrachtwagens en andere toepassingen ontwikkelen, produceren en vermarkten. Doel is uiteindelijk een wereldleider bij deze technologie te worden. ‘’Faurecia en Michelin zijn overtuigd van het belang van waterstoftechnologie in de toekomstige wereld van zero-emissie mobiliteit en van de noodzaak om een sterke Franse en Europese waterstof-industrie sector te creëren.’’

Volgens de twee Franse autobedrijven is waterstofcel-technologie aanvullend op batterijtechnologie, met name in gevallen waar het gaat om erg intensief gebruik en meer autonomie. Bovendien is de technologie door de EU aangewezen als één van haar zes ‘projecten van gemeenschappelijk belang’. De nieuwe joint-venture krijgt bovendien de zegen van de Franse staat getuige het feit dat de Franse staatssecretaris voor economische zaken Agnès Pannier-Runacher bij de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst aanwezig was.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding