“Deze stemming brengt ons angstaanjagend dicht bij de afgrond. No-deal zou catastrofaal zijn voor de auto-industrie, het maakt een eind aan de vrije handel, zorgt voor miljarden extra kosten voor de fabrieken en zal banen kosten,” reageerde directeur Mike Hawes van de Society of Motor Manufacturers and Traders direct op Twitter. Als volgende stap moet het parlement woensdagavond stemmen of het dan maar een harde Brexit, no-deal dus, wil. Maar ook dat bezorgt Hawes rillingen: “Het parlement moet een no-deal verwerpen en dat ook definitief van tafel vegen.” Als dat idee, naar verwachting, inderdaad wordt weggestemd dan zal Brexit vermoedelijk worden uitgesteld.

Dat zorgt dan weer voor extra problemen voor de autofabrieken die juist rond de ‘officiële’ Brexit-datum van 29 maart allerlei voorzorgen hebben genomen om chaos te voorkomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding