Grootste Britse dealer Pendragon schiet diep in het rood

De grootste Britse autoverkoper Pendragon heeft vorig jaar een verlies geleden van omgerekend 51,5 miljoen euro.

Grootste Britse dealer Pendragon schiet diep in het rood

Dat kwam echter geheel door een afschrijving van 111 miljoen euro op de bezittingen van de groep. Pendragon achtte dat noodzakelijk vanwege de verslechterde markt- en handelsomstandigheden. De groepsomzet liep met 2,4 procent terug naar 5,37 miljard euro. Pendragon concentreert zich voortaan vooral op de occassionmarkt nu de markt voor nieuwe auto’s zeker in Groot-Brittannië is ingezakt.

De omzet aan nieuwe auto’s daalde op vergelijkbare basis met 5,2 procent terwijl die van occasions vrijwel gelijk bleef. Het aantal bezoekers op de occasion website groeide ook van 27,3 naar 28,7 miljoen. De afgelopen maanden heeft Pendragon al enkele grotere vestigingen omgebouwd van nieuw naar occasions, zes ‘dealers’ voor luxe merken verkocht en drie nieuwe Car Stores voor occasions geopend. Pendragon telt daarmee nu nog 177 franchised dealers en daarnaast 32 van die Car Stores waar vaak honderden auto’s uitgestald staan.

CEO Trevor Finn (foto), die op het punt staat op te stappen, stelt dat het vertrouwen van de autokoper een deuk heeft opgelopen door de ‘macro’ stroom aan slecht nieuws. Hij prijst zich wel gelukkig met de goede gang van zaken op de tweedehandsmarkt waar Pendragon nu ook de pijlen op richt. Verder wijst Finn op het succes van de software business Pinewood DMS die nu klanten in twaalf landen bedient.

Grootste Britse dealer Pendragon schiet diep in het rood - Automobielmanagement.nl

Grootste Britse dealer Pendragon schiet diep in het rood

De grootste Britse autoverkoper Pendragon heeft vorig jaar een verlies geleden van omgerekend 51,5 miljoen euro.

Grootste Britse dealer Pendragon schiet diep in het rood

Dat kwam echter geheel door een afschrijving van 111 miljoen euro op de bezittingen van de groep. Pendragon achtte dat noodzakelijk vanwege de verslechterde markt- en handelsomstandigheden. De groepsomzet liep met 2,4 procent terug naar 5,37 miljard euro. Pendragon concentreert zich voortaan vooral op de occassionmarkt nu de markt voor nieuwe auto’s zeker in Groot-Brittannië is ingezakt.

De omzet aan nieuwe auto’s daalde op vergelijkbare basis met 5,2 procent terwijl die van occasions vrijwel gelijk bleef. Het aantal bezoekers op de occasion website groeide ook van 27,3 naar 28,7 miljoen. De afgelopen maanden heeft Pendragon al enkele grotere vestigingen omgebouwd van nieuw naar occasions, zes ‘dealers’ voor luxe merken verkocht en drie nieuwe Car Stores voor occasions geopend. Pendragon telt daarmee nu nog 177 franchised dealers en daarnaast 32 van die Car Stores waar vaak honderden auto’s uitgestald staan.

CEO Trevor Finn (foto), die op het punt staat op te stappen, stelt dat het vertrouwen van de autokoper een deuk heeft opgelopen door de ‘macro’ stroom aan slecht nieuws. Hij prijst zich wel gelukkig met de goede gang van zaken op de tweedehandsmarkt waar Pendragon nu ook de pijlen op richt. Verder wijst Finn op het succes van de software business Pinewood DMS die nu klanten in twaalf landen bedient.