Toyota voert investeringen in VS verder op

Toyota zal de komende vijf jaar 13 miljard dollar investeren in haar vestigingen in de Verenigde Staten, dat is drie miljard dollar meer dan tot nu toe gepland was.

Toyota gaat de productie opvoeren van de RAV4 Hybrid, de best verkopende SUV in de VS, en van de Lexus ES 300 Hybrid, meer motoren bouwen en ook de productie in een aantal fabrieken voor onderdelen en componenten opvoeren. Met die plannen is een investering van 750 miljoen dollar verspreid over vijf staten gemoeid terwijl er al met al bijna 600 banen bijkomen.

“Deze laatste investeringen vormen nog meer voorbeelden van onze lange termijn commitment om auto’s te bouwen daar waar we ze verkopen,” zegt de Amerikaanse directeur van Toyota Jim Lentz. De Lexus en de RAV4 komen straks van de band in een fabriek in Kentucky, de grootste van Toyota op Amerikaanse bodem. Die fabriek zal rond 2020 112.000 van die auto’s per jaar gaan bouwen. De Kentucky-fabriek produceert nu al 550.000 Toyota’s en Lexussen waaronder de Camry en de Avalon. Verder gaat een fabriek in Missouri de productie van cilinderkoppen met 864.000 opvoeren naar bijna vier miljoen per jaar. In Tennessee tenslotte wordt de productie opgevoerd van motorblokken en transaxles. De plannen staan los van de nieuwe autofabriek die Toyota en Mazda momenteel samen voor 1,6 miljard dollar laten bouwen in Huntsville, Alabama

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Toyota voert investeringen in VS verder op - Automobielmanagement.nl

Toyota voert investeringen in VS verder op

Toyota zal de komende vijf jaar 13 miljard dollar investeren in haar vestigingen in de Verenigde Staten, dat is drie miljard dollar meer dan tot nu toe gepland was.

Toyota gaat de productie opvoeren van de RAV4 Hybrid, de best verkopende SUV in de VS, en van de Lexus ES 300 Hybrid, meer motoren bouwen en ook de productie in een aantal fabrieken voor onderdelen en componenten opvoeren. Met die plannen is een investering van 750 miljoen dollar verspreid over vijf staten gemoeid terwijl er al met al bijna 600 banen bijkomen.

“Deze laatste investeringen vormen nog meer voorbeelden van onze lange termijn commitment om auto’s te bouwen daar waar we ze verkopen,” zegt de Amerikaanse directeur van Toyota Jim Lentz. De Lexus en de RAV4 komen straks van de band in een fabriek in Kentucky, de grootste van Toyota op Amerikaanse bodem. Die fabriek zal rond 2020 112.000 van die auto’s per jaar gaan bouwen. De Kentucky-fabriek produceert nu al 550.000 Toyota’s en Lexussen waaronder de Camry en de Avalon. Verder gaat een fabriek in Missouri de productie van cilinderkoppen met 864.000 opvoeren naar bijna vier miljoen per jaar. In Tennessee tenslotte wordt de productie opgevoerd van motorblokken en transaxles. De plannen staan los van de nieuwe autofabriek die Toyota en Mazda momenteel samen voor 1,6 miljard dollar laten bouwen in Huntsville, Alabama

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding