Porsche bouwt weer 911 GT2 RS, maar slechts vier stuks

Ruim 2.000 auto’s zijn in de zee verdwenen nadat het Italiaanse vrachtschip Grande America voor de kust van Frankrijk in brand is gevlogen en gezonken. Naast een flink aantal Audi’s van de modellen A3, A5, Q7, RS4, en RS5 gaat het ook om vier exclusieve Porsche’s 911 GT2 RS’en met een prijskaartje van meer dan een kwart miljoen euro per stuk.

De Grande America was op weg van Hamburg naar Brazilië en de aan boord staande auto’s waren ook bestemd voor klanten in dat land. De ramp, waarbij ook 2.200 liter kerosine in zee terecht is gekomen, levert voor Porsche een groot probleem op. De Duitse autobouwer heeft zich gedwongen gezien de eerder stopgezette productie van de meest krachtige 911 tot nu toe tijdelijk weer op gang te brengen om de getroffen Braziliaanse klanten toch nog de door hen gewenste auto te bezorgen. ‘’Met grote spijt moeten we u informeren dat door een brand een schip dat uw auto aan boord had op 12 maart is gezonken. Om die reden kan uw GT2 RS niet worden geleverd,’’ schrijft Porsche aan de vier klanten. ‘’Onder normale omstandigheden zou het niet mogelijk zijn om een niet meer geproduceerde auto te vervangen maar gezien de bijzondere situatie zal Porsche die auto’s nu toch bouwen om ze hopelijk deze zomer alsnog in Brazilië af te kunnen leveren.’’

https://www.youtube.com/watch?v=l7dJfyjUftY&t=18s

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Porsche bouwt weer 911 GT2 RS, maar slechts vier stuks - Automobielmanagement.nl

Porsche bouwt weer 911 GT2 RS, maar slechts vier stuks

Ruim 2.000 auto’s zijn in de zee verdwenen nadat het Italiaanse vrachtschip Grande America voor de kust van Frankrijk in brand is gevlogen en gezonken. Naast een flink aantal Audi’s van de modellen A3, A5, Q7, RS4, en RS5 gaat het ook om vier exclusieve Porsche’s 911 GT2 RS’en met een prijskaartje van meer dan een kwart miljoen euro per stuk.

De Grande America was op weg van Hamburg naar Brazilië en de aan boord staande auto’s waren ook bestemd voor klanten in dat land. De ramp, waarbij ook 2.200 liter kerosine in zee terecht is gekomen, levert voor Porsche een groot probleem op. De Duitse autobouwer heeft zich gedwongen gezien de eerder stopgezette productie van de meest krachtige 911 tot nu toe tijdelijk weer op gang te brengen om de getroffen Braziliaanse klanten toch nog de door hen gewenste auto te bezorgen. ‘’Met grote spijt moeten we u informeren dat door een brand een schip dat uw auto aan boord had op 12 maart is gezonken. Om die reden kan uw GT2 RS niet worden geleverd,’’ schrijft Porsche aan de vier klanten. ‘’Onder normale omstandigheden zou het niet mogelijk zijn om een niet meer geproduceerde auto te vervangen maar gezien de bijzondere situatie zal Porsche die auto’s nu toch bouwen om ze hopelijk deze zomer alsnog in Brazilië af te kunnen leveren.’’

https://www.youtube.com/watch?v=l7dJfyjUftY&t=18s

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding