De Grande America was op weg van Hamburg naar Brazilië en de aan boord staande auto’s waren ook bestemd voor klanten in dat land. De ramp, waarbij ook 2.200 liter kerosine in zee terecht is gekomen, levert voor Porsche een groot probleem op. De Duitse autobouwer heeft zich gedwongen gezien de eerder stopgezette productie van de meest krachtige 911 tot nu toe tijdelijk weer op gang te brengen om de getroffen Braziliaanse klanten toch nog de door hen gewenste auto te bezorgen. ‘’Met grote spijt moeten we u informeren dat door een brand een schip dat uw auto aan boord had op 12 maart is gezonken. Om die reden kan uw GT2 RS niet worden geleverd,’’ schrijft Porsche aan de vier klanten. ‘’Onder normale omstandigheden zou het niet mogelijk zijn om een niet meer geproduceerde auto te vervangen maar gezien de bijzondere situatie zal Porsche die auto’s nu toch bouwen om ze hopelijk deze zomer alsnog in Brazilië af te kunnen leveren.’’