BMW gaat motoren leveren voor nieuwe Defender

BMW heeft een contract getekend voor de levering van motoren voor de nieuwe Defender die de schatrijke Britse zakenman Jim Ratcliffe wil gaan bouwen.

BMW gaat motoren leveren voor nieuwe Defender

De afnemer is dan Ineos Automotive, de nieuwe autotak van het chemieconcern Ineos waar Ratcliffe zijn kapitalen mee heeft verdiend. Ineos Automotive werkt onder de naam Project Grenadier aan de wederopstanding van de Defender die in het midden van 2021 op de markt zou moeten komen. Die auto moet dan vooral een antwoord bieden op de wel erg veel op elkaar lijkende SUV’s die tegenwoordig in de showroom staan, aldus Ineos Automotive.

“Het gaat daarbij niet om één of andere ijdele wens van Ratcliffe zelf, onze nieuwe auto moet geschikt zijn voor waar hij voor bedoeld is maar er tegelijk ook goed uitzien,” zegt commercieel directeur Mark Tennant. “Maar het is wel zo dat Jim zelf er erg gepassioneerd over is.” Dat BMW zijn naam aan het project wil lenen, bewijst volgens Tennant nog eens dat het om een serieuze zaak gaat. Overigens is het wel zo dat Ratcliffe al sinds 2016 bezig is met zijn Defender nadat Jaguar Land Rover met de productie van dat legendarische model stopte. Ineos Automotive heeft tot nu toe ook nog geen locatie gekozen voor de nieuwe autofabriek.

BMW gaat motoren leveren voor nieuwe Defender - Automobielmanagement.nl

BMW gaat motoren leveren voor nieuwe Defender

BMW heeft een contract getekend voor de levering van motoren voor de nieuwe Defender die de schatrijke Britse zakenman Jim Ratcliffe wil gaan bouwen.

BMW gaat motoren leveren voor nieuwe Defender

De afnemer is dan Ineos Automotive, de nieuwe autotak van het chemieconcern Ineos waar Ratcliffe zijn kapitalen mee heeft verdiend. Ineos Automotive werkt onder de naam Project Grenadier aan de wederopstanding van de Defender die in het midden van 2021 op de markt zou moeten komen. Die auto moet dan vooral een antwoord bieden op de wel erg veel op elkaar lijkende SUV’s die tegenwoordig in de showroom staan, aldus Ineos Automotive.

“Het gaat daarbij niet om één of andere ijdele wens van Ratcliffe zelf, onze nieuwe auto moet geschikt zijn voor waar hij voor bedoeld is maar er tegelijk ook goed uitzien,” zegt commercieel directeur Mark Tennant. “Maar het is wel zo dat Jim zelf er erg gepassioneerd over is.” Dat BMW zijn naam aan het project wil lenen, bewijst volgens Tennant nog eens dat het om een serieuze zaak gaat. Overigens is het wel zo dat Ratcliffe al sinds 2016 bezig is met zijn Defender nadat Jaguar Land Rover met de productie van dat legendarische model stopte. Ineos Automotive heeft tot nu toe ook nog geen locatie gekozen voor de nieuwe autofabriek.