Volkswagen Groep trekt Europese batterij alliantie

De Volkswagen Groep en het Zweedse Northvolt zijn de trekkers van een nieuwe European Battery Union (EBU) van bedrijven en onderzoeksinstellingen in zeven Europese landen.

Volkswagen Groep trekt Europese batterij alliantie

De EBU gaat zich bezighouden met alle aspecten van batterijen, van de grondstoffen via onderzoek naar de productie en de recycling. Het belangrijkste doel is om een veel bredere kennis over batterijcel productie te vergaren en op te bouwen.

Alle partners zullen hun investeringen in de onderzoeksactiviteiten verder opvoeren. Bovendien is er financiële steun aangekondigd door het Duitse ministerie voor economische zaken en energie, heeft de VW Groep meegedeeld. EBU zal zich met name ook richten op de ontwikkeling en engineering van de technologie rond batterijfabrieken zodat duurzame, klimaatvriendelijke en concurrerende batterijcel-productie in de Europese Unie mogelijk kan worden. De gezamenlijke onderzoeksactiviteiten moeten vanaf begin 2020 op gang komen.

Volkswagens partner Northvolt is een start-up onderneming van de voormalige Tesla managers Peter Carlssen en Paolo Cerutti. Northvolt heeft al een belang in VW via de vrachtwagentak Scania. Het bedrijf laat momenteel een gigafabriek voor batterijcellen bouwen in Zweden, het thuisland van Carlssen. Die fabriek moet volgend jaar op gang komen en zou uiteindelijk rond 2023 een capaciteit van 32 GWh per jaar moeten krijgen.

Volkswagen Groep trekt Europese batterij alliantie - Automobielmanagement.nl

Volkswagen Groep trekt Europese batterij alliantie

De Volkswagen Groep en het Zweedse Northvolt zijn de trekkers van een nieuwe European Battery Union (EBU) van bedrijven en onderzoeksinstellingen in zeven Europese landen.

Volkswagen Groep trekt Europese batterij alliantie

De EBU gaat zich bezighouden met alle aspecten van batterijen, van de grondstoffen via onderzoek naar de productie en de recycling. Het belangrijkste doel is om een veel bredere kennis over batterijcel productie te vergaren en op te bouwen.

Alle partners zullen hun investeringen in de onderzoeksactiviteiten verder opvoeren. Bovendien is er financiële steun aangekondigd door het Duitse ministerie voor economische zaken en energie, heeft de VW Groep meegedeeld. EBU zal zich met name ook richten op de ontwikkeling en engineering van de technologie rond batterijfabrieken zodat duurzame, klimaatvriendelijke en concurrerende batterijcel-productie in de Europese Unie mogelijk kan worden. De gezamenlijke onderzoeksactiviteiten moeten vanaf begin 2020 op gang komen.

Volkswagens partner Northvolt is een start-up onderneming van de voormalige Tesla managers Peter Carlssen en Paolo Cerutti. Northvolt heeft al een belang in VW via de vrachtwagentak Scania. Het bedrijf laat momenteel een gigafabriek voor batterijcellen bouwen in Zweden, het thuisland van Carlssen. Die fabriek moet volgend jaar op gang komen en zou uiteindelijk rond 2023 een capaciteit van 32 GWh per jaar moeten krijgen.