Daimler splitst op: Mercedes-Benz en Daimler Truck krijgen eigen baas

De al eerder aangekondigde opsplitsing van Daimler in twee zelfstandige bedrijven, Mercedes-Benz en Daimler, moet eind mei zijn beslag krijgen tijdens de aandeelhoudersvergadering.

De personen- en bestelautotak komt dan onder leiding te staan van Ola Källenius (foto), nu al ‘kroonprins’ onder CEO Dieter Zetsche. Källenius wordt in een dubbelrol ook bestuursvoorzitter van de overkoepelende holding Daimler AG en daarmee de nieuwe topman van de onderneming. Het vrachtwagen- en bussenbedrijf krijgt als eerste bestuursvoorzitter Martin Daum die ook een zetel krijgt in de Raad van Bestuur van Daimler AG. Commissarissen en bestuur van het huidige Daimler AG hebben de toekomstige samenstelling van de besturen van Mercedes Benz AG en Daimler Truck AG goedgekeurd, aldus een bekendmaking.

Vorig jaar juli werd al besloten de onderneming in twee afzonderlijke bedrijven op te splitsen. Beide bedrijven krijgen een raad van commissarissen van twintig leden waarvan tien vertegenwoordigers van de aandeelhouders en tien namens de werknemers. Onder de holding ressorteert ook Daimler Mobility voor mobiliteitsdiensten en financiële zaken dat tegenwoordig onderdeel is van een joint venture met BMW.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Daimler splitst op: Mercedes-Benz en Daimler Truck krijgen eigen baas - Automobielmanagement.nl

Daimler splitst op: Mercedes-Benz en Daimler Truck krijgen eigen baas

De al eerder aangekondigde opsplitsing van Daimler in twee zelfstandige bedrijven, Mercedes-Benz en Daimler, moet eind mei zijn beslag krijgen tijdens de aandeelhoudersvergadering.

De personen- en bestelautotak komt dan onder leiding te staan van Ola Källenius (foto), nu al ‘kroonprins’ onder CEO Dieter Zetsche. Källenius wordt in een dubbelrol ook bestuursvoorzitter van de overkoepelende holding Daimler AG en daarmee de nieuwe topman van de onderneming. Het vrachtwagen- en bussenbedrijf krijgt als eerste bestuursvoorzitter Martin Daum die ook een zetel krijgt in de Raad van Bestuur van Daimler AG. Commissarissen en bestuur van het huidige Daimler AG hebben de toekomstige samenstelling van de besturen van Mercedes Benz AG en Daimler Truck AG goedgekeurd, aldus een bekendmaking.

Vorig jaar juli werd al besloten de onderneming in twee afzonderlijke bedrijven op te splitsen. Beide bedrijven krijgen een raad van commissarissen van twintig leden waarvan tien vertegenwoordigers van de aandeelhouders en tien namens de werknemers. Onder de holding ressorteert ook Daimler Mobility voor mobiliteitsdiensten en financiële zaken dat tegenwoordig onderdeel is van een joint venture met BMW.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding