‘FCA wees fusievoorstel van PSA af’

PSA heeft Fiat Chrysler Automobiles begin dit jaar benaderd met een voorstel voor een fusie of overname maar dat is afgewezen. Dat meldt het doorgaans goed ingelichte Wall Street Journal.

De familie Agnelli zou als grootaandeelhouder van FCA een fusie op basis van aandelenruil tegenhouden. Ook zou FCA weinig interesse hebben in een partner die juist sterk is in Europa waar het Italiaans-Amerikaanse bedrijf zelf al onder druk staat.

Beide partijen praten wel met elkaar maar voorlopig lijkt van een formeel partnerschap geen sprake. Ondertussen wordt ook het noodlijdende Jaguar Land Rover genoemd als mogelijk doelwit voor PSA. Amerikaanse bronnen suggereren zelfs een fusie van PSA met General Motors waarvan PSA twee jaar geleden nog de Europese tak met OpelVauxhall heeft overgenomen.

De geruchten over een fusie of alliantie tussen de twee autobedrijven PSA en FCA zijn aangewakkerd door uitlatingen van Robert Peugeot die aan het hoofd staat van de investeringsmaatschappij van de familie die grootaandeelhouder van PSA is. Hij roemde de geslaagde acquisitie van Opel en voegde daar direct aan toe ‘niet op de rem te trappen als zich een nieuwe kandidaat aandient.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

‘FCA wees fusievoorstel van PSA af’ - Automobielmanagement.nl

‘FCA wees fusievoorstel van PSA af’

PSA heeft Fiat Chrysler Automobiles begin dit jaar benaderd met een voorstel voor een fusie of overname maar dat is afgewezen. Dat meldt het doorgaans goed ingelichte Wall Street Journal.

De familie Agnelli zou als grootaandeelhouder van FCA een fusie op basis van aandelenruil tegenhouden. Ook zou FCA weinig interesse hebben in een partner die juist sterk is in Europa waar het Italiaans-Amerikaanse bedrijf zelf al onder druk staat.

Beide partijen praten wel met elkaar maar voorlopig lijkt van een formeel partnerschap geen sprake. Ondertussen wordt ook het noodlijdende Jaguar Land Rover genoemd als mogelijk doelwit voor PSA. Amerikaanse bronnen suggereren zelfs een fusie van PSA met General Motors waarvan PSA twee jaar geleden nog de Europese tak met OpelVauxhall heeft overgenomen.

De geruchten over een fusie of alliantie tussen de twee autobedrijven PSA en FCA zijn aangewakkerd door uitlatingen van Robert Peugeot die aan het hoofd staat van de investeringsmaatschappij van de familie die grootaandeelhouder van PSA is. Hij roemde de geslaagde acquisitie van Opel en voegde daar direct aan toe ‘niet op de rem te trappen als zich een nieuwe kandidaat aandient.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding