Renault wil eind dit jaar de plannen voor een fusie met Nissan, die zijn gestrand door de arrestatie van Carlos Ghosn, weer nieuw leven inblazen. Als dat eenmaal rond is, dan zou Renault nog een partner zoeken met Fiat Chrysler Automobiles als geschikte kandidaat. Ghosn zelf zou een tijd terug daar al over hebben gesproken met de toenmalige CEO van FCA Sergio Marchionne.

Die berichten zijn opgedoken in de internationale pers. Een daadwerkelijke fusie tussen Renault en Nissan lijkt weer mogelijk nu de alliantie een nieuwe bestuursstructuur heeft waarin de CEO’s van de partners, inclusief Mitsubishi, een grotere rol hebben gekregen. Dat bestuur staat onder leiding van de nieuwe topman van Renault Jean-Dominique Senard die minder dictatoriaal optreedt dan zijn voorganger.

Verder wordt gemeld dat de eerdere besprekingen van Ghosn met FCA zijn gestrand wegens tegenstand van de Franse overheid die een flink aandelenbelang in Renault heeft. Parijs heeft zich tot voor kort ook altijd verzet tegen een fusie met Nissan maar zou daar nu minder bezwaar tegen hebben.